UMIN試験ID | UMIN000044447 |
---|---|
受付番号 | R000050779 |
科学的試験名 | ピーナッツ摂取による運動機能への検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/06/07 |
最終更新日 | 2022/09/15 14:23:37 |
日本語
ピーナッツ摂取が持久力に与える影響
英語
Effect of peanut ingestion on endurance performance
日本語
ピーナッツ摂取と持久力
英語
Peanut ingestion and endurance performance
日本語
ピーナッツ摂取による運動機能への検討
英語
Examination of the effect of peanut consumption on exercise function
日本語
ピーナッツ摂取と運動機能
英語
Peanut ingestion and exercise function
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Normal subjects
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
ピーナッツ摂取が持久力に与える影響を検討する。
英語
To investigate the effect of peanut ingestion on endurace performance.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
仕事量
英語
Workload
日本語
心拍数
8-hydroxy-2'-deoxyguanosine (8-OHdG)
英語
Heart rate
8-hydroxy-2'-deoxyguanosine (8-OHdG)
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food | 行動・習慣/Behavior,custom |
日本語
落花生30gに水150gを加えて混合した飲料摂取。摂取2時間後に70分間のペダリング運動
英語
Ingestion of a beverage consisting of 30 g of peanuts mixed with 150 g of water. After 2 hours of ingestion, 70 minutes of pedaling exercise.
日本語
水180gを摂取。摂取2時間後に70分間のペダリング運動
英語
Ingestion of 180g of water. After 2 hours of ingestion, 70 minutes of pedaling exercise.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
25 | 歳/years-old | 以下/>= |
女/Female
日本語
1) 日本人
2) ピーナッツアレルギーの無い者
3) 実験参加に同意した者
英語
1)Japanese
2) Subjects with no peanut allergy
3) Subjects agrees to participate in the experiment
日本語
股関節、膝関節、足首に痛みのない者
英語
None of subjects were suffering from hip, knee or ankle joint pain.
15
日本語
名 | 守匡 |
ミドルネーム | |
姓 | 加藤 |
英語
名 | Morimasa |
ミドルネーム | |
姓 | Kato |
日本語
山形県立米沢栄養大学
英語
Yamagata Prefectural Yonezawa University of Nutrition Sciences
日本語
健康栄養学部
英語
Department of Health and Nutrition
992-0025
日本語
山形県米沢市通町6-15-1
英語
6-15-1 Tori-machi, Yonezawa, Yamagata, Japan
81-238-22-7375
m-kato@yone.ac.jp
日本語
名 | 守匡 |
ミドルネーム | |
姓 | 加藤 |
英語
名 | Morimasa |
ミドルネーム | |
姓 | Kato |
日本語
山形県立米沢栄養大学
英語
Yamagata Prefectural Yonezawa University of Nutrition Sciences
日本語
健康栄養学部
英語
Department of Health and Nutrition
992-0025
日本語
山形県米沢市通町6-15-1
英語
6-15-1 Tori-machi, Yonezawa, Yamagata, Japan
81-238-22-7375
m-kato@yone.ac.jp
日本語
その他
英語
Yamagata Prefectural Yonezawa University of Nutrition Sciences
日本語
山形県立米沢栄養大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Denroku Co Ltd
日本語
株式会社でん六
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
山形県立米沢栄養大学
英語
Yamagata Prefectural Yonezawa University of Nutrition Sciences
日本語
山形県米沢市通町6-15-1
英語
6-15-1 Tori-machi, Yonezawa, Yamagata, Japan
81-238-22-7375
m-kato@yone.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2021 | 年 | 06 | 月 | 07 | 日 |
https://www.hindawi.com/journals/ecam/2022/3757395/
最終結果が公表されている/Published
https://www.hindawi.com/journals/ecam/2022/3757395/
12
日本語
ハイオレイック落花生の摂取はコントロール条件に比較し持久運動能力が有意な増加。
ハイオレイック落花生の摂取は酸化ストレスのバイオマーカーである尿中 8-OHdG の運動後の増加率をコントロール条件に比較し有意な低下。
英語
High oleic peanut ingestion significantly increased endurance exercise capacity compared to control condition.
High oleic peanut ingestion significantly decreased the post-exercise increase rate of urinary 8-OHdG, a biomarker of oxidative stress, compared to the control condition.
2022 | 年 | 09 | 月 | 15 | 日 |
日本語
英語
日本語
健常人
英語
normal subject
日本語
一般募集
英語
Open Recruiting
日本語
無し
英語
None
日本語
仕事量
心拍数
尿中 8-OHdG
英語
Workload
Heart rate
Urinary 8-OHdG
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
2016 | 年 | 12 | 月 | 01 | 日 |
2016 | 年 | 12 | 月 | 01 | 日 |
2021 | 年 | 06 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 06 | 月 | 06 | 日 |
2022 | 年 | 09 | 月 | 15 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000050779
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000050779
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |