UMIN試験ID | UMIN000055001 |
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受付番号 | R000050075 |
科学的試験名 | 大学水泳部員を対象としたソーシャルサポートを活用した食支援の効果検証 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/07/30 |
最終更新日 | 2024/07/17 19:33:37 |
日本語
大学水泳部員を対象としたソーシャルサポートを活用した食支援の効果検証
英語
Evaluation of the effect of dietary support using social support for university swimmers
日本語
ソーシャルサポートを活用した食支援
英語
Dietary support using social support
日本語
大学水泳部員を対象としたソーシャルサポートを活用した食支援の効果検証
英語
Evaluation of the effect of dietary support using social support for university swimmers
日本語
ソーシャルサポートを活用した食支援
英語
Dietary support using social support
日本/Japan |
日本語
なし
英語
Nothing
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
大学生水泳選手の食生活に関する課題解決のためのソーシャルサポートを活用した食支援プログラムを実施し、その効果を検証すること。
英語
The purpose of this study was to implement a food support program using social support to solve problems related to the dietary habits of university student swimmers and to verify the effectiveness of the program.
その他/Others
日本語
教育効果
英語
Educational effects
日本語
主食・主菜・副菜の揃った食事を1日2回以上そろえて食べる者の割合。
野菜料理を1日5皿以上食べる者の割合。
英語
Ratio of who eat a meal consisting of a main meal, a main dish, and a side dish at least twice a day.
Ratio of those who eat at least 5 servings of vegetable dishes per day.
日本語
食態度,食知識,食スキル
英語
Dietary attitude
Dietary skills
Dietary knowledge
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
その他/Other |
日本語
食教育
英語
Dietary education
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
25 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
なし
英語
Nothing
日本語
なし
英語
Nothing
40
日本語
名 | 和佳子 |
ミドルネーム | |
姓 | 辰田 |
英語
名 | Wakako |
ミドルネーム | |
姓 | Tatsuta |
日本語
日本大学
英語
Nihon University
日本語
スポーツ科学部
英語
College of Sports Sciences
154-8513
日本語
世田谷区下馬3-34-1
英語
3-34-1 Shimouma, Setagaya-ku, Tokyo
03-6453-1763
tatsuta.wakako@nihon-u.ac.jp
日本語
名 | 和佳子 |
ミドルネーム | |
姓 | 辰田 |
英語
名 | Wakako |
ミドルネーム | |
姓 | Tatsuta |
日本語
日本大学
英語
Nihon University
日本語
スポーツ科学部
英語
College of Sports Sciences
154-8513
日本語
世田谷区下馬3-34-1
英語
3-34-1 Shimouma, Setagaya-ku, Tokyo
03-6453-1763
tatsuta.wakako@nihon-u.ac.jp
日本語
その他
英語
Nihon University
日本語
日本大学
日本語
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英語
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その他
英語
Nihon University
日本語
日本大学
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その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
日本大学
英語
Nihon University
日本語
世田谷区下馬3-34-1
英語
3-34-1 Shimouma, Setagaya-ku, Tokyo
03-6453-1763
tatsuta.wakako@nihon-u.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2024 | 年 | 07 | 月 | 30 | 日 |
未公表/Unpublished
33
日本語
プログラムの目標であった野菜料理を1日に5皿とるものが6割弱から約9割に増加した。また、学習者によるプログラム評価から難易度や理解度はおおむね良好であったこと、実施者によるプログラム評価から、各回の評価を踏まえ修正したプログラムが実践できたことが確認できた。
英語
The program's goal of five vegetable dishes per day increased from less than 60% to about 90%. The program evaluation by the learners showed that the level of difficulty and comprehension of the program were generally good, and the program evaluation by the implementers confirmed that the program was implemented with modifications based on the evaluation of each session.
2023 | 年 | 06 | 月 | 29 | 日 |
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 10 | 月 | 10 | 日 |
2020 | 年 | 12 | 月 | 15 | 日 |
2021 | 年 | 11 | 月 | 03 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 07 | 月 | 17 | 日 |
2024 | 年 | 07 | 月 | 17 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000050075
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000050075