UMIN試験ID | UMIN000056148 |
---|---|
受付番号 | R000049880 |
科学的試験名 | 「にっぷくめし」摂取後のグルコース値の変化 ~コンビニの惣菜と比較~ |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/01/01 |
最終更新日 | 2024/11/13 17:09:27 |
日本語
「にっぷくめし」摂取後のグルコース値の変化
~コンビニの惣菜と比較~
英語
Change in glucose level after consuming Nippuku-meshi.
- Comparison with convenience store side dishes -
日本語
「にっぷくめし」およびコンビニの惣菜摂取後のグルコース値の変化
英語
Change in glucose level after consumption of Nippuku-meshi and convenience store side dishes
日本語
「にっぷくめし」摂取後のグルコース値の変化
~コンビニの惣菜と比較~
英語
Change in glucose level after consuming Nippuku-meshi.
- Comparison with convenience store side dishes -
日本語
「にっぷくめし」およびコンビニの惣菜摂取後のグルコース値の変化
英語
Change in glucose level after consumption of Nippuku-meshi and convenience store side dishes
日本/Japan |
日本語
なし
英語
none
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
にっぷくめしおよびコンビニ惣菜摂取後のグルコース値の変化を比較する
英語
Comparison of changes in glucose levels after consumption of Nippuku-meshi and convenience store prepared foods
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
皮下間質液グルコース値
英語
Subcutaneous interstitial fluid glucose level
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
1.にっぷくめし
にっぷくAの食材
牛すき煮
五目野菜炒めセット
レタスサラダ
たことブロッコリーバジルサラダ
ごはん
にっぷくBの食材
サバの味噌煮
大根ミックスサラダ
ごはん
にっぷくCの食材
サバの塩焼き
たことブロッコリーバジルサラダ
大根ミックスサラダ
ごはん
英語
1. Nippuku-meshi
Nippuku A food
Boiled beef
Fried gomoku vegetables set
Lettuce salad
Octopus and broccoli basil salad
Boiled mackerel
Rice
Nippuku B food
Boiled mackerel in miso
Radish mixed salad
Rice
Nippuku C food
Grilled mackerel with salt
Octopus and broccoli basil salad
Radish mixed salad
Rice
日本語
2.コンビニ惣菜
A日程
牛めし
7種の味噌汁
B日程
サバの塩焼き弁当
海苔の味噌汁
C日程
中華丼
野菜タルタルソースで食べる海老とブロッコリーのサラダ
英語
2. Convenience store side dish
A day
Beef bowl
Seven kinds of miso soup
B day
Grilled Mackerel with salt bento
Miso soup with seaweed
C day
Starchy sauce rice bowl
Shrimp and broccoli salatd with vegitable tartar sauce
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
64 | 歳/years-old | 以下/>= |
男/Male
日本語
1.皮下間質液中グルコース値測定が可能な方
2.料理を作ることができる方
3.10日間同じ生活リズムが可能な方
4.非喫煙者
5.コンビニの惣菜の利用経験がある方
英語
1.Those who can measure subcutaneous interstitial fluid glucose
2.Those who can cook
3.Those who can maintain the same life rhythm for 10 days
4.Non-smokers
5.Those who have experience eating convenience store side dishes
日本語
1.医師から食制限の指示が出されている
2.服薬をしている(糖尿病、循環器疾患、がん等)
3.運動部に所属している
4.禁酒ができない
5.食物アレルギーがある
6.過去にアルコール消毒をして被れたことがある
⑦体内にペースメーカーなどの埋め込み式医療機器がある
英語
1.Those who have been instructed to restrict food intake by a doctor
2.Those who are taking medication (diabetes, cardiovascular disease, cancer, etc.)
3.Those who belong to the athletic club
4.Those who can't stop drinking
5.Those who have food allergies
6.Those who have experienced skin irritation due to alcohol disinfection
7.Those who have a pacemaker or other implantable medical device in the body
20
日本語
名 | 和恵 |
ミドルネーム | |
姓 | 山本 |
英語
名 | Kazue |
ミドルネーム | |
姓 | Yamamoto |
日本語
日本福祉大学
英語
Nihon Fukushi University
日本語
スポーツ科学部
英語
Department of Sport Sciences
470-3295
日本語
愛知県知多郡美浜町大字奥田字会下前35-6
英語
35-6 Aza-Egemae, Ooaza-Okuda, Mihama-cho,Chita-gun, Aichi-pref, JAPAN
0569-87-2211
kazuey@n-fukushi.ac.jp
日本語
名 | 和恵 |
ミドルネーム | |
姓 | 山本 |
英語
名 | Kazue |
ミドルネーム | |
姓 | Yamamoto |
日本語
日本福祉大学
英語
Nihon Fukushi University
日本語
スポーツ科学部
英語
Department of Sport Sciences
470-3295
日本語
愛知県知多郡美浜町大字奥田字会下前35-6
英語
35-6 Aza-Egemae, Ooaza-Okuda, Mihama-cho,Chita-gun, Aichi-pref, JAPAN
0569-87-2211
kazuey@n-fukushi.ac.jp
日本語
その他
英語
Nihon Fukushi University
日本語
日本福祉大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Nihon Fukushi University
日本語
日本福祉大学
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
日本福祉大学
英語
Nihon Fukushi University
日本語
愛知県知多郡美浜町大字奥田字会下前35-6
英語
35-6 Aza-Egemae, Ooaza-Okuda, Mihama-cho,Chita-gun, Aichi-pref, JAPAN
0569-87-2211
kazuey@n-fukushi.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
日本福祉大学(愛知県)
2025 | 年 | 01 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
18
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 01 | 月 | 01 | 日 |
2021 | 年 | 02 | 月 | 05 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 01 | 日 |
2025 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 11 | 月 | 13 | 日 |
2024 | 年 | 11 | 月 | 13 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000049880
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000049880