UMIN試験ID | UMIN000042678 |
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受付番号 | R000048700 |
科学的試験名 | 試験食品摂取による安全性および肝機能改善効果確認試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/01/25 |
最終更新日 | 2022/04/15 15:39:09 |
日本語
試験食品摂取による安全性および肝機能改善効果確認試験
英語
Confirmation trial for safety and improvement effects by test-food ingestion on impaired liver function.
日本語
試験食品摂取による安全性および肝機能改善効果確認試験
英語
Confirmation trial for safety and improvement effects by test-food ingestion on impaired liver function.
日本語
試験食品摂取による安全性および肝機能改善効果確認試験
英語
Confirmation trial for safety and improvement effects by test-food ingestion on impaired liver function.
日本語
試験食品摂取による安全性および肝機能改善効果確認試験
英語
Confirmation trial for safety and improvement effects by test-food ingestion on impaired liver function.
日本/Japan |
日本語
成人健常者男女
英語
Healthy male/female adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
試験食品の安全性を確認するとともに肝機能に与える影響を確認する。
英語
In order to evaluate whether test-food intakes can reveal some kind of improvement effect against an impaired liver function, as well as its clinical safety.
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
日本語
有害事象および副作用の発現率
英語
Incidence rate of adverse events and side effects
日本語
1. ALT値
2. 身体計測
3. 生理学検査
4. 血液学検査
5. 血液生化学検査(ALT値以外)
6. 尿一般検査
英語
1. ALT value
2. Physical measurement
3. Physiological test
4. Hematological test
5. Blood biochemical test, excluding ALT
6. General urine test
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
期間: 12週間
被験食品: パプリカ色素 (20 mg/粒) 含有ソフトカプセル
用量: 5粒/日
用法:1日5カプセルを朝食後に水またはぬるま湯とともに噛まずに摂取する。
英語
Duration: 12 weeks
Test material: Soft capsule containing 20 mg of paprika extract per capsule
Dose: five capsules per day
Administration: Take the capsule with water or warm water after breakfast
日本語
期間: 12週間
対照食品: パプリカ色素を含まないプラセボソフトカプセル
用量: 5粒/日
用法:1日5カプセルを朝食後に水またはぬるま湯とともに噛まずに摂取する。
英語
Duration: 12 weeks
Test material: Placebo soft capsule (not include paprika extract)
Dose: five capsules per day
Administration: Take the capsule with water or warm water after breakfast
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1.同意取得時の年齢が20歳以上60歳未満の男女
2.BMIが18.5以上30未満の健康な者
3.事前検査時のALT値が31以上51未満の者
4.当該試験について十分な説明を受け、内容を理解するが得られる者
英語
1. Healthy male/female subjects ranging in age from 20 to 59, at the moment of giving informed consent to participate in this trial.
2. Healthy subjects ranging in BMI from 18.5 to no more than 30.
3. Subjects ranging in ALT from 31 to no more than 51, at the moment of giving informed consent to participate in this trial.
4. Subjects who can give informed consent to take part in this trial after being provided with an explanation of the protocol detail.
日本語
1. 継続的な治療薬を服用している者
2. 試験結果に影響を与える可能性のある特定保健用食品、機能性表示食品、健康食品等を摂取しており、試験期間中の摂取が中止できない者
3. 妊娠中または妊娠を予定している者、および授乳中の者
4. 心臓、肝臓、腎臓、消化器等に重篤な疾患の既往歴および現病歴がある者
5. アルコール多飲者*1
6. 食生活が極度に不規則な者、交代制勤務者・深夜勤務者など生活リズムが不規則な者
7. 医薬品および食物にアレルギーがある者
8. 喫煙者
9. 他の医薬品または健康食品の臨床試験に参加中、試験終了後4週間以内、あるいは当該試験の参加同意後に他の臨床試験に参加する予定のある者
10. 当該試験開始前月から成分献血あるいは全血200 mL献血を行った者
11. 当該試験開始3ヶ月前から全血400 mL献血を行った男性
12. 当該試験開始4ヶ月前から全血400 mL献血を行った女性
13. 当該試験開始12ヶ月前からの採血量に、当該試験の予定総採血量を加えると1200 mLを超える男性
14. 当該試験開始12ヶ月前からの採血量に、当該試験の予定総採血量を加えると800 mLを超える女性
15. 試験責任医師または試験分担医師が本試験への参加が不適当と判断した者
英語
1. Subjects with some kind of medical treatment continuously.
2. Subjects who have used the following foods that might affect their test result; health-specific, functional, health foods, etc., with any difficulty in refraining from having those.
3. Pregnant or possibly pregnant women, or lactating ones.
4. Subjects with previous and/or current medical history of serious diseases in heart, liver, kidney and/or digestive organs.
5. Subjects with excessive alcohol intake.
6. Subjects with extremely irregular life rhythms, and subjects with midnight work or irregular shift work.
7. Subjects with previous medical history of drug and/or food allergy.
8. Subjects falling into the habit of smoking.
9. Subjects who are now under the other clinical tests with some kind of medicine/food, or going to take part in those tests within four weeks after the current trial.
10. Subjects who donated over 200 mL of their whole blood and/or blood components within a month to the current trial.
11. Male subjects who donated over 400 mL of their whole blood within the last three months to the current trial.
12. Female subjects who donated over 400 mL of their whole blood within the last four months to the current trial.
13. Male subjects who will be collected over 1200 mL in total of their blood within the last twelve months, after adding the planned sampling blood amounts in this trial.
14. Female subjects who will be collected over 800 mL in total of their blood within the last twelve months, after adding the planned sampling blood amounts in this trial.
15. Others who have been determined as ineligible for participation, according to the principal/sub investigator's opinions.
48
日本語
名 | 優 |
ミドルネーム | |
姓 | 藤原 |
英語
名 | Suguru |
ミドルネーム | |
姓 | FUJIWARA |
日本語
CPCC株式会社
英語
CPCC Company Limited
日本語
臨床研究事業部
英語
Division of Clinical Research
101-0047
日本語
東京都千代田区内神田3-3-5 山和内神田ビル4F
英語
4F Sanwa-Uchi-Kanda Building, 3-3-5 Uchi-Kanda, Chiyoda-ku, Tokyo 101-0047, Japan
03-5297-3112
cpcc-contact@cpcc.co.jp
日本語
名 | 光弘 |
ミドルネーム | |
姓 | 藤元 |
英語
名 | Mitsuhiro |
ミドルネーム | |
姓 | FUJIMOTO |
日本語
CPCC株式会社
英語
CPCC Company Limited
日本語
企画営業部
英語
Planning & Sales Department
101-0047
日本語
東京都千代田区内神田3-3-5 山和内神田ビル4F
英語
4F Sanwa-Uchi-Kanda Building, 3-3-5 Uchi-Kanda, Chiyoda-ku, Tokyo 101-0047, Japan
03-5297-3112
cpcc-contact@cpcc.co.jp
日本語
その他
英語
CPCC Company Limited
日本語
CPCC株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Riken Vitamin Co., Ltd.
日本語
理研ビタミン株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
チヨダパラメディカルケアクリニック倫理審査委員会
英語
Institutional Review Board of Chiyoda Paramedical Care Clinic
日本語
〒101-0047 東京都千代田区内神田3-3-5山和内神田ビル2F
英語
2F Sanwa-Uchi-Kanda Building, 3-3-5 Uchi-Kanda, Chiyoda-ku, Tokyo 101-0047, Japan
03-5297-5548
IRB@cpcc.co.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2022 | 年 | 01 | 月 | 25 | 日 |
未公表/Unpublished
48
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2020 | 年 | 12 | 月 | 01 | 日 |
2020 | 年 | 12 | 月 | 04 | 日 |
2021 | 年 | 01 | 月 | 21 | 日 |
2021 | 年 | 05 | 月 | 19 | 日 |
日本語
英語
2020 | 年 | 12 | 月 | 07 | 日 |
2022 | 年 | 04 | 月 | 15 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000048700
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000048700