UMIN試験ID | UMIN000041217 |
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受付番号 | R000047032 |
科学的試験名 | 抗酸化食品の摂取がレジスタンス運動による適応に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/01/01 |
最終更新日 | 2020/07/27 15:25:09 |
日本語
抗酸化食品の摂取がレジスタンス運動による適応に及ぼす影響
英語
Anabolic Micronutrients-Rich Foods Support Resistance Training-Induced Adaptation
日本語
抗酸化食品の摂取がレジスタンス運動による適応に及ぼす影響
英語
Anabolic Micronutrients-Rich Foods Support Resistance Training-Induced Adaptation
日本語
抗酸化食品の摂取がレジスタンス運動による適応に及ぼす影響
英語
Anabolic Micronutrients-Rich Foods Support Resistance Training-Induced Adaptation
日本語
抗酸化食品の摂取がレジスタンス運動による適応に及ぼす影響
英語
Anabolic Micronutrients-Rich Foods Support Resistance Training-Induced Adaptation
日本/Japan |
日本語
該当なし
英語
Not applicable
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
筋肥大効果が期待される抗酸化食品がレジスタンス運動トレーニングによる骨格筋適応に及ぼす影響を検討する。
英語
To investigate the effects of anabolic antioxidant rich foods on resistance exercise training-induced skeletal muscle adaptation.
有効性/Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
日本語
摂取群と非摂取群における介入前後のレジスタンス運動トレーニングによる筋量および筋力の変化を比較する。
英語
Compare the changes in resistance exercise training-induced muscle muscle mass and strength before and after the intervention in the intervention and non-intervention groups.
日本語
摂取群と非摂取群を比較し、介入前後の代謝、酸化ストレス、主観的疲労感の変化を比較する。
英語
Compare the changes in resistance exercise training-induced metabolism, oxidative stress, subjective fatigue before and after the intervention in the intervention and non-intervention groups.
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
知る必要がない/No need to know
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
抗酸化成分が高含有される食品を提供し、10週間積極的に摂取するように指示した。
英語
Provided foods rich in antioxidants and instructed to take them actively for 10 weeks.
日本語
非摂取
英語
Non-ingestion
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | より上/< |
30 | 歳/years-old | 以下/>= |
男/Male
日本語
健康な成人、男性、運動習慣のない人、非喫煙者
英語
Healthy adult, men, non habitual exercise, non-smokers
日本語
ビタミン剤、滋養強壮剤、漢方製剤、総合感冒薬などを使用している対象者
英語
Subjects using vitamins, nourishing tonics, herbal medicines, general cold remedies, etc.
30
日本語
名 | 渉 |
ミドルネーム | |
姓 | 青井 |
英語
名 | Wataru |
ミドルネーム | |
姓 | Aoi |
日本語
京都府立大学大学院
英語
Kyoto Prefectural University
日本語
生命環境科学研究科 応用生命科学専攻
英語
Division of Applied Life Sciences, Graduate School of Life and Environmental Sciences
606-8522
日本語
京都市左京区下鴨半木町1-5
英語
1-5 Hangi-cho Shimogamo, Sakyo-ku, Kyoto 606-8522, Japan
0757035417
waoi@kpu.ac.jp
日本語
名 | 渉 |
ミドルネーム | |
姓 | 青井 |
英語
名 | Wataru |
ミドルネーム | |
姓 | Aoi |
日本語
京都府立大学大学院
英語
Kyoto Prefectural University
日本語
生命環境科学研究科 応用生命科学専攻
英語
Division of Applied Life Sciences, Graduate School of Life and Environmental Sciences
606-8522
日本語
京都市左京区下鴨半木町1-5
英語
1-5 Hangi-cho Shimogamo, Sakyo-ku, Kyoto 606-8522, Japan
0757035417
waoi@kpu.ac.jp
日本語
京都府立大学
英語
Kyoto Prefectural University, Division of Applied Life Sciences, Graduate School of Life and Environmental Sciences
日本語
日本語
生命環境科学研究科 応用生命科学専攻
日本語
英語
日本語
無し
英語
Non
日本語
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
京都府立大学
英語
Kyoto Prefectural University
日本語
京都市左京区下鴨半木町1-5
英語
1-5 Hangi-cho Shimogamo, Sakyo-ku, Kyoto 606-8522, Japan
0757035417
waoi@kpu.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
京都府立大学(京都府)
2022 | 年 | 01 | 月 | 01 | 日 |
中間解析等の途中公開/Partially published
26
日本語
抗酸化食品の摂取によりレジスタンス運動トレーニング時による筋力およびエネルギー代謝が増大するとともに、酸化ストレスおよび疲労感が軽減することが示唆された。
英語
Intake of antioxidants-contained foods may promote resistance training-induced muscle adaptation by reducing fatigue and increasing muscle strength.
2020 | 年 | 07 | 月 | 22 | 日 |
遅れる予定/Delay expected |
日本語
データ解析に時間を要しているため
英語
It takes time to analyze the data
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2016 | 年 | 04 | 月 | 27 | 日 |
2016 | 年 | 10 | 月 | 01 | 日 |
2017 | 年 | 12 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2020 | 年 | 07 | 月 | 27 | 日 |
2020 | 年 | 07 | 月 | 27 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000047032
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000047032
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |