UMIN試験ID | UMIN000040978 |
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受付番号 | R000046792 |
科学的試験名 | 食品成分の体組成に与える影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2020/09/30 |
最終更新日 | 2021/01/05 16:55:08 |
日本語
食品成分の体組成に与える影響
英語
Study of changes in body composition by ingestion of test food
日本語
食品成分の体組成に与える影響
英語
Study of changes in body composition by ingestion of test food
日本語
食品成分の体組成に与える影響
英語
Study of changes in body composition by ingestion of test food
日本語
食品成分の体組成に与える影響
英語
Study of changes in body composition by ingestion of test food
日本/Japan |
日本語
なし(健常者)
英語
None
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食品成分の体組成に与える影響
英語
Effects of food ingredients on body composition
その他/Others
日本語
食品成分の筋力に与える影響
英語
Effects of food ingredients on muscle strength
探索的/Exploratory
該当せず/Not applicable
日本語
体組成
筋力
英語
body composition
muscle strength
日本語
アンケート
英語
questionnaire
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
被験食品を経口摂取(4週間)
英語
Ingestion of test food (4weeks).
日本語
プラセボ食品を経口摂取(4週間)
英語
Ingestion of placebo food (4weeks).
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
50 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1)試験参加の同意取得時点での年齢が20歳以上50歳未満で、最近運動不足で筋力不足を感じる男女
2)試験期間中、定期的に(週2~3回以上)運動できる者
3)筋肉増強を意図したプロテイン製品を摂取していない者
4)健康な者で、慢性身体疾患がない者
5)本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解した上で自発的に参加を志願し、書面で本試験参加に同意できる者
6)指定された測定日に来所でき、測定を受ける事のできる者
7)試験責任医師が本試験への参加を適当と認めた者
英語
1) Japanese individuals aged 20-50 years,who have recently lacked physical strength due to lack of exercise.
2) Individuals who can exercise regularly (at least 2-3 times a week) during the test period
3) Individuals who have not taken protein products intended to build muscle
4) Individuals who are healthy and are not suffered from a chronic malady.
5) Individuals whose written informed consent has been obtained.
6) Individuals who can visit an inspection facility and be inspected in designated days.
7) Individuals judged appropriate for the study by the principal.
日本語
1)現在、何らかの疾患を患い薬物治療を受けている者
2)肝、腎、心、肺、血液等の重篤な障害の既往歴・現病歴のある者
3)消化器官に併存疾患および既往歴のある者(既往歴については、試験責任医師判断にて試験参加に影響のない既往歴は可とする)
4)アルコール依存症、又はその他の精神障害を有する者
5)過去1ヶ月において、疾患治療を目的とした、薬物の摂取習慣のある者(頭痛、月経痛、感冒などの頓服歴は除く)
6)試験期間中、花粉症など季節性アレルギー症状を発症する恐れがある者具体的な花粉症として、カバノキ科:ハンノキ、オオバヤシャブシ、白樺、スギ科:スギ、ヒノキ、キク科:ブタクサ、ヨモギ、イネ科:カモガヤ、オオアワガエリなどが対象となる。
7)食物アレルギーのある者(既往歴含む)
8)乳糖不耐性の者、牛乳や乳製品が苦手な者
9)高度の貧血がある者
10)空腹時血糖値が糖尿病領域の者(空腹時血糖126mg/dL以上)
11)喫煙習慣のある者
12)女性:妊娠中、授乳中あるいは妊娠の可能性ならびに試験期間中に妊娠を計画している者
13)試験期間中、生活習慣を変更する可能性のある者(夜間勤務、長期の旅行など)
14)現在、ならびに過去3ヶ月以内において、被験食品含有成分を多く含む機能性表示食品、健康食品、サプリメント類の継続的な摂取習慣のある者、また試験期間中に摂取予定のある者
15)過去6ヶ月以内に入院を伴う治療を受けた者、また試験期間中に入院予定のある者
16)現在、他ヒト臨床試験に参加している者、他ヒト臨床試験参加後、1ヶ月間が経過していない者
17)その他、試験責任医師が本試験の対象として不適当と判断した者
英語
1)Individuals using medical products.
2)Individuals who have a history of serious hepatopathy, kidney damage, heart disease, lung and blood disease.
3)Individuals who contract or have a history of serious gastrointestinal disease.
4)Individuals who have an addiction to alcohol or a mental illness.
5)Individuals who used or applied a drug for treatment of disease in the past 1 month.
6)Individuals with probable seasonal allergy, such as pollinosis, during the test period.(In particular, Betulaceae: alder, oba alnus firma, shirakaba, Taxodiaceae: cryptomeria, hinoki cypress, Asteraceae: ragweed, Artemisia vulgaris indica, Gramineae:Dactylis glomerata, Phleum pratense)
7)Individuals who have possibility of allergy symptoms onset by the test food and who cause severe allergic symptoms in foods and medicines.
8)Individuals cannnot drink milk or dairy products.
9)Individuals with serious anemia.
10)Individuals with high blood glucose(fasting blood glucose over 126mg/dL).
11)Individuals who are a smoker.
12)Females who are or are possibly pregnant, or are lactating.
13)Individuals whose life style will change during the test period.
14)Individuals who had a habit to ingest health-promoting foods, foods for specified health uses, health foods, or supplements in the past 3 months or will ingest those foods during the test period.
15)Individuals who were hospitalized and received treatment in the past 6 months.
16)Individuals who participated in other clinical studies in the past 1 months or will participate in other clinical studies during the test period.
17)Individuals judged inappropriate for the study by the principal.
40
日本語
名 | 裕子 |
ミドルネーム | |
姓 | 内田 |
英語
名 | Hiroko |
ミドルネーム | |
姓 | Uchida |
日本語
森永製菓株式会社
英語
MORINAGA & CO., LTD.
日本語
研究所・健康科学研究センター
英語
Health Science and Research Center, R&D institute
230-8504
日本語
神奈川県横浜市鶴見区下末吉2-1-1
英語
2-1-1, Shimodueyoshi, Tsurumi-ku, Yokohama
045-571-6140
h-uchida-ji@morinaga.co.jp
日本語
名 | 貴之 |
ミドルネーム | |
姓 | 山本 |
英語
名 | Takayuki |
ミドルネーム | |
姓 | Yamamoto |
日本語
森永製菓株式会社
英語
MORINAGA & CO., LTD.
日本語
研究所・健康科学研究センター
英語
Health Science and Research Center, R&D institute
230-8504
日本語
神奈川県横浜市鶴見区下末吉2-1-1
英語
2-1-1, Shimodueyoshi, Tsurumi-ku, Yokohama
045-571-6140
t-yamamoto-jc@morinaga.co.jp
日本語
その他
英語
MORINAGA & CO., LTD.
日本語
森永製菓株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
自己調達
英語
MORINAGA & CO., LTD.
日本語
森永製菓株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
特定非営利活動法人 全国臨床研究協議会(JCCR)
英語
Japan Conference of Clinical Research
日本語
東京都豊島区南池袋1-13-23 池袋YSビル8F
英語
1-13-23 Minamiikebukuro, Toshima-ku, Tokyo
03-6868-7022
None
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2020 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
最終結果が公表されている/Published
40
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
主たる結果の公表済み/Main results already published
2020 | 年 | 06 | 月 | 03 | 日 |
2020 | 年 | 06 | 月 | 18 | 日 |
2020 | 年 | 06 | 月 | 19 | 日 |
2020 | 年 | 08 | 月 | 06 | 日 |
日本語
英語
2020 | 年 | 07 | 月 | 02 | 日 |
2021 | 年 | 01 | 月 | 05 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000046792
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000046792
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |