UMIN試験ID | UMIN000040977 |
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受付番号 | R000046679 |
科学的試験名 | 試験食品摂取による血中アミノ酸濃度変化の検証(2) |
一般公開日(本登録希望日) | 2020/08/11 |
最終更新日 | 2021/01/05 16:56:14 |
日本語
試験食品摂取による血中アミノ酸濃度変化の検証(2)
英語
Study of changes in blood amino acid concentration by ingestion of test food(2)
日本語
試験食品摂取による血中アミノ酸濃度変化の検証(2)
英語
Study of changes in blood amino acid concentration by ingestion of test food(2)
日本語
試験食品摂取による血中アミノ酸濃度変化の検証(2)
英語
Study of changes in blood amino acid concentration by ingestion of test food(2)
日本語
試験食品摂取による血中アミノ酸濃度変化の検証(2)
英語
Study of changes in blood amino acid concentration by ingestion of test food(2)
日本/Japan |
日本語
なし(健常者)
英語
None
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
試験食品の摂取による血中アミノ酸濃度の経時変化の検証
英語
Study of changes in blood amino acid concentration over time by ingestion of test food
その他/Others
日本語
食品摂取後の吸収動態
英語
Absorption kinetics after food ingestion
探索的/Exploratory
該当せず/Not applicable
日本語
血漿アミノ酸濃度
英語
Plasma amino acids concentration
日本語
血糖値、インスリン濃度
英語
plasma glucose and insulin concentration
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
6
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食品Aを経口摂取(1回)
英語
Ingestion of study foodA substance (Once).
日本語
被験食品Bを経口摂取(1回)
英語
Ingestion of study foodB substance (Once).
日本語
被験食品Cを経口摂取(1回)
英語
Ingestion of study foodC substance (Once).
日本語
被験食品Dを経口摂取(1回)
英語
Ingestion of study foodD substance (Once).
日本語
被験食品Eを経口摂取(1回)
英語
Ingestion of study foodE substance (Once).
日本語
被験食品Fを経口摂取(1回)
英語
Ingestion of study foodF substance (Once).
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
40 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
1)試験参加の同意取得時点での年齢が20歳以上40歳未満の男性
2)健康な者で、慢性身体疾患がない者
3)本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解した上で自発的に参加を志願し、書面で本試験参加に同意できる者
4)指定された測定日に来所でき、測定を受ける事のできる者
5)試験責任医師が本試験への参加を適当と認めた者
6)翼状針による継時採血をするにあたり、採血に抵抗なく、痛みに強い者
英語
1) Japanese men aged 20-40 years.
2) Individuals who are healthy and are not suffered from a chronic malady.
3) Individuals whose written informed consent has been obtained.
4) Individuals who can visit an inspection facility and be inspected in designated days.
5) Individuals judged appropriate for the study by the principal.
6) Individuals who are not resistant to blood sampling.
日本語
1)現在、何らかの疾患を患い薬物治療を受けている者
2)肝、腎、心、肺、血液等の重篤な障害の既往歴・現病歴のある者
3)消化器官に併存疾患および既往歴のある者(既往歴については、試験責任医師判断にて試験参加に影響のない既往歴は可とする)
4)アルコ-ル依存症、又はその他の精神障害を有する者
5)過去1ヶ月において、疾患治療を目的とした、薬物の摂取習慣のある者(頭痛、感冒などの頓服歴は除く)
6)試験期間中、花粉症など季節性アレルギー症状を発症する恐れがある者具体的な花粉症として、カバノキ科:ハンノキ、オオバヤシャブシ、白樺、スギ科:スギ、ヒノキ、キク科:ブタクサ、ヨモギ、イネ科:カモガヤ、オオアワガエリなどが対象となる。
7)食物アレルギーのある者(既往歴含む)
8)牛乳、乳製品、豆乳が飲めない・苦手な者
9)高度の貧血がある者
10)空腹時血糖値が糖尿病領域の者(空腹時血糖126mg/dL以上)
11)喫煙習慣のある者
12)試験期間中、生活習慣を変更する可能性のある者(夜間勤務、長期の旅行など)
13)現在、ならびに過去3ヶ月以内において、被験食品含有成分を多く含む機能性表示食品、健康食品、サプリメント類の継続的な摂取習慣のある者、また試験期間中に摂取予定のある者
14)過去6ヶ月以内に入院を伴う治療を受けた者、また試験期間中に入院予定のある者
15)現在、他ヒト臨床試験に参加している者、他ヒト臨床試験参加後、1ヶ月間が経過していない者
16)その他、試験責任医師が本試験の対象として不適当と判断した者
英語
1)Individuals using medical products.
2)Individuals who have a history of serious hepatopathy, kidney damage, heart disease, lung and blood disease.
3)Individuals who contract or have a history of serious gastrointestinal disease.
4)Individuals who have an addiction to alcohol or a mental illness.
5)Individuals who used or applied a drug for treatment of disease in the past 1 month.
6)Individuals with probable seasonal allergy, such as pollinosis, during the test period.(In particular, Betulaceae: alder, oba alnus firma, shirakaba, Taxodiaceae: cryptomeria, hinoki cypress, Asteraceae: ragweed, Artemisia vulgaris indica, Gramineae:Dactylis glomerata, Phleum pratense)
7)Individuals who have possibility of allergy symptoms onset by the test food and who cause severe allergic symptoms in foods and medicines.
8)Individuals cannnot drink milk,dairy products or soy milk.
9)Individuals with serious anemia.
10)Individuals with high blood glucose(fasting blood glucose over 126mg/dL).
11)Individuals who are a smoker.
12)Individuals whose life style will change during the test period.
13)Individuals who had a habit to ingest health-promoting foods, foods for specified health uses, health foods, or supplements in the past 3 months or will ingest those foods during the test period.
14)Individuals who were hospitalized and received treatment in the past 6 months.
15)Individuals who participated in other clinical studies in the past 1 months or will participate in other clinical studies during the test period.
16)Individuals judged inappropriate for the study by the principal
12
日本語
名 | 裕子 |
ミドルネーム | |
姓 | 内田 |
英語
名 | Hiroko |
ミドルネーム | |
姓 | Uchida |
日本語
森永製菓株式会社
英語
MORINAGA & CO.,LTD
日本語
研究所健康科学研究センター
英語
Health Science and Research Center ,R&D institute
230-8504
日本語
神奈川県横浜市鶴見区下末吉2-1-1
英語
2-1-1, Shimodueyoshi, Tsurumi-ku, Yokohama
045-571-6140
h-uchida-ji@morinaga.co.jp
日本語
名 | 麻衣 |
ミドルネーム | |
姓 | 和食 |
英語
名 | Mai |
ミドルネーム | |
姓 | Wajiki |
日本語
森永製菓株式会社
英語
MORINAGA & CO., LTD.
日本語
研究所・健康科学研究センター
英語
Health Science and Research Center, R&D institute
230-8504
日本語
神奈川県横浜市鶴見区下末吉2-1-1
英語
2-1-1, Shimodueyoshi, Tsurumi-ku, Yokohama
045-571-6140
m-wajiki-ai@morinaga.co.jp
日本語
その他
英語
MORINAGA & CO., LTD.
日本語
森永製菓株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
自己調達
英語
MORINAGA & CO., LTD.
日本語
森永製菓株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
特定非営利活動法人 全国臨床研究協議会(JCCR)
英語
Japan Conference of Clinical Research
日本語
東京都豊島区南池袋1-13-23 池袋YSビル8F
英語
1-13-23 Minamiikebukuro, Toshima-ku, Tokyo
0368687022
None
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2020 | 年 | 08 | 月 | 11 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2020 | 年 | 06 | 月 | 04 | 日 |
2020 | 年 | 06 | 月 | 18 | 日 |
2020 | 年 | 06 | 月 | 19 | 日 |
2020 | 年 | 08 | 月 | 11 | 日 |
日本語
英語
2020 | 年 | 07 | 月 | 02 | 日 |
2021 | 年 | 01 | 月 | 05 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000046679
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000046679
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |