UMIN試験ID | UMIN000038132 |
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受付番号 | R000043411 |
科学的試験名 | 植物発酵エキス長期摂取による便通および腸内環境に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/10/01 |
最終更新日 | 2020/09/09 09:36:01 |
日本語
植物発酵エキス長期摂取による便通および腸内環境に及ぼす影響
英語
A study for evaluating the effects of intake of fermented plant extract on intestinal environment
日本語
植物発酵エキス長期摂取による便通および腸内環境に及ぼす影響
英語
A study for evaluating the effects of intake of fermented plant extract on intestinal environment
日本語
植物発酵エキス長期摂取による便通および腸内環境に及ぼす影響
英語
A study for evaluating the effects of intake of fermented plant extract on intestinal environment
日本語
植物発酵エキス長期摂取による便通および腸内環境に及ぼす影響
英語
A study for evaluating the effects of intake of fermented plant extract on intestinal environment
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy Japanese adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
試験食品を摂取した際の腸内環境改善効果を検証する。
英語
To verify the effects of the test food on improving intestinal environment.
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
摂取開始0週、4週、8週、12週後の腸内環境検査
英語
Bacterial flora analysis on Weeks 0, 4, 8, and 12 after initiation.
日本語
摂取開始0週、4週、8週、12週後の体重、体脂肪量、皮膚水分量、経表皮水分蒸散量、ヘモグロビン濃度、自覚症状
英語
Body weight, amount of body fat, amount of skin moisture, amount of moisture loss via the skin, hemoglobin concentration, and subjective symptoms on Weeks 0, 4, 8, and 12 after initiation.
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
いいえ/NO
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
知る必要がない/No need to know
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
期間:12週間
試験食品:植物発酵エキス食品
用量:1回1包(5g)を1日3包(15g)
用法:朝食後、昼食後、夕食後に1包ずつ摂取する。
英語
Duration: 12 weeks
Test materials: Fermented plant extract supplement
Dose: 3 packs per day(5g x 3)
Administration: Take 1 pack of the test food after breakfast, lunch, and dinner.
日本語
期間:12週間
試験食品:プラセボコントロール食品
用量:1回1包(5g)を1日3包(15g)
用法:朝食後、昼食後、夕食後に1包ずつ摂取する。
英語
Duration: 12 weeks
Test materials: Placebo control (not containing fermented plant extract)
Dose: 3 packs per day (5g x 3)
Administration: Take 1 pack of the test food after breakfast, lunch, and dinner.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
女/Female
日本語
1. 同意取得時の年齢が20歳以上
2. 女性
3. 文書により自発的な試験参加の同意が得られるもの
英語
1. The age at the time of obtaining a consent is 20 years or older.
2. Female
3. Those from whom a written consent can be obtained on a voluntary basis.
日本語
試験責任者が本試験の対象として不適当と判断する者
英語
The person who is unsuitable for the entry judged by an officer.
20
日本語
名 | 素子 |
ミドルネーム | |
姓 | 高岡 |
英語
名 | Motoko |
ミドルネーム | |
姓 | Takaoka |
日本語
神戸女学院大学
英語
Kobe College
日本語
人間科学部 環境・バイオサイエンス学科
英語
School of Human Sciences, Department of Biosphere Sciences
6628505
日本語
兵庫県西宮市岡田山4-1
英語
4-1 Okadayama, Nishinomiyashi, Hyogo 662-8505 Japan
0798-51-8668
takaoka@mail.kobe-c.ac.jp
日本語
名 | 允唯 |
ミドルネーム | |
姓 | 村上 |
英語
名 | Nobutada |
ミドルネーム | |
姓 | Murakami |
日本語
株式会社機能性食品開発研究所
英語
Functional Food Creation Research Institute Co., Ltd.
日本語
研究開発室
英語
Research and Development Dept.
7161241
日本語
岡山県加賀郡吉備中央町吉川4422番地1
英語
4422-1 Yoshikawa, Kagagun Kibichuocho, Okayama 716-1241 Japan
0866-56-8771
n-murakami@kinousei.co.jp
日本語
その他
英語
Kobe College
日本語
神戸女学院大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Functional Food Creation Research Institute Co., Ltd.
日本語
株式会社機能性食品開発研究所
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
日本
英語
Japan
日本語
英語
日本語
英語
日本語
神戸女学院大学
英語
Kobe College
日本語
兵庫県西宮市岡田山4-1
英語
4-1 Okadayama, Nishinomiyashi, Hyogo 662-8505 Japan
0798-51-8668
takaoka@mail.kobe-c.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2019 | 年 | 10 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
20
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2019 | 年 | 09 | 月 | 20 | 日 |
2019 | 年 | 09 | 月 | 04 | 日 |
2019 | 年 | 10 | 月 | 01 | 日 |
2020 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 09 | 月 | 27 | 日 |
2020 | 年 | 09 | 月 | 09 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000043411
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000043411
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |