UMIN試験ID | UMIN000037920 |
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受付番号 | R000043222 |
科学的試験名 | レッドクローバー抽出物摂取による血糖値変化に関する試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/09/04 |
最終更新日 | 2020/04/08 09:38:19 |
日本語
レッドクローバー抽出物摂取による血糖値変化に関する試験
英語
Study for effect on blood glucose level change by ingestion of red clover extract
日本語
レッドクローバー抽出物摂取に関する試験
英語
Study for effect by ingestion of red clover extract
日本語
レッドクローバー抽出物摂取による血糖値変化に関する試験
英語
Study for effect on blood glucose level change by ingestion of red clover extract
日本語
レッドクローバー抽出物摂取に関する試験
英語
Study for effect by ingestion of red clover extract
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy Adults
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
レッドクローバー抽出物の単回投与による食後血糖値上昇抑制効果と8週継続摂取による空腹時血糖値変化について調査する。
英語
To verify inhibition effect on postprandial blood glucose level rise by a single ingesting of red clover extract and effect on fasting blood glucose level change after 8 weeks of continuous intake.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
摂取開始から8週後のHbA1c
単回投与前後の経時的血中グルコース濃度変化
(C、Cmax、Tmax、ΔAUC)
※摂取前、摂取30分、60分、90分、120分で測定する。
英語
HbA1c 8 weeks after continuous intake
Time course of blood glucose concentration changes before and after a single ingesting(C,Cmax,Tmax,delta AUC)
*Measure at before ingestion and 30, 60, 90, and 120 minutes after ingestion.
日本語
単回投与前後の経時的血中インスリン濃度変化
(C、Cmax、Tmax、ΔAUC)
※摂取前、摂取30分、60分、90分、120分で測定する。
摂取開始から8週後の空腹時血糖値
摂取開始から8週後の空腹時インスリン濃度
理学的検査 (身長、体重、BMI)
英語
Time course of blood insulin concentration changes before and after a single ingesting(C,Cmax,Tmax,delta AUC)
*Measure at just before ingestion and 30, 60, 90, and 120 minutes after ingestion.
fasting blood glucose level 8 weeks after continuous intake
fasting blood insulin level 8 weeks after continuous intake
Physical examination (body height, weight, BMI)
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
スクリーニング時に糖負荷※1を、摂取前試験日にレッドクローバー抽出物1.91gを摂取した後に糖負荷を行う。また、レッドクローバー抽出物1.91 gを8週間毎日、1日一回夕食時、食事の直前もしくは食事と一緒に摂取する。
※1 糖負荷は、マルトース50 gを溶解した200 mLの水を5~10分の間に摂取することで行う。
英語
Sugar load*1 at the time of screening and Sugar load after taking red clover extract 1.91g on the test day before intake. In addition, take red clover extract 1.91g every day for 8 weeks, once a day at dinner, immediately before meals or with meals.
*1: Sugar loading is performed by ingesting 200 mL of water in which 50 g of maltose is dissolved for 5 to 10 minutes.
日本語
II群:スクリーニング時に糖負荷※2を、摂取前試験日にデキストリン1.91gを摂取した後に糖負荷を行う。また、デキストリン1.91gを8週間毎日、1日一回夕食時、食事の直前もしくは食事と一緒に摂取する。
※2 糖負荷は、マルトース50 gを溶解した200 mLの水を5~10分の間に摂取することで行う。
英語
Sugar load*2 at the time of screening and Sugar load after taking dextrin 1.91g on the test day before intake. In addition, take dextrin 1.91g every day for 8 weeks, once a day at dinner, immediately before meals or with meals.
*2: Sugar loading is performed by ingesting 200 mL of water in which 50 g of maltose is dissolved for 5 to 10 minutes.
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1. 本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した方
2. 同意取得時の年齢が20歳以上65歳未満の健康な日本人
3. スクリーニング時にBMIが25未満の方
4. スクリーニング時の血中グルコース濃度が126 mg/dL未満の方
5. スクリーニング時の随時血糖値が200 mg/dL未満の方
6. スクリーニング時の血中HbA1cが6.5 %未満の方
7. 6)を満たす方でHbA1cの数値が上位40名の方
英語
1.Persons who received a sufficient explanation of the purpose and contents of the exam, have the capacity to consent, applied with free will with sufficient understanding, and agreed to participate with a written document
2.Healthy Japanese over 20 years old and under 65 at the time of consent acquisition
3.Those whose BMI less than 25 at the time of screening
4.Those whose blood glucose concentration is less than 126 mg per dL at the time of screening
5.Those with occasional blood glucose levels of less than 200 mg per dL at screening
6.Those whose blood HbA1c is less than 6.5% at the time of screening
7.Those who apply to 6 and are top 40 of numerical value of HbA1c.
日本語
1. 慢性疾患を有し薬物治療を受けている方、重篤な疾患既往歴がある方
2. 試験食品にアレルギー等を有する方
3. 血糖値に影響する可能性のある医薬、特定保険食品、健康食品などを常用している方
4. 試験開始前1ヶ月間に、他の試験に参加した方、あるいは本試験同意後に他の試験に参加する予定のある方
5. 試験統括医師及び研究責任者の判断により不適格と判断した方
6. 授乳中の方、妊娠している方、試験期間中に妊娠の予定、希望がある方
英語
1.Those who have a chronic disease and are undergoing medication, those with a serious disease history
2.Those who are allergic to the test food
3.Those who regularly use medicines, specific insurance foods, health foods, etc. that may affect blood glucose levels
4.Those who have participated in other tests within the first month before the start of the exam, or who are planning to participate in other exams after this exam consent
5.Those who are judged ineligible at the discretion of the examining supervisor and research leader
6.Those who are breast-feeding, pregnant, and are planning or hoping pregnancy during the exam
40
日本語
名 | 隆昌 |
ミドルネーム | |
姓 | 増田 |
英語
名 | Takamasa |
ミドルネーム | |
姓 | Masuda |
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株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
研究開発部
英語
Research and Development Department
105-0004
日本語
東京都港区新橋4-6-15日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F, 4-6-15 Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
03-6809-2722
masudat@hc-sys.jp
日本語
名 | 隆昌 |
ミドルネーム | |
姓 | 増田 |
英語
名 | Takamasa |
ミドルネーム | |
姓 | Masuda |
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
研究開発部
英語
Research and Development Department
105-0004
日本語
東京都港区新橋4-6-15日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F, 4-6-15 Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
03-6809-2722
masudat@hc-sys.jp
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その他
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
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株式会社ヘルスケアシステムズ
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英語
日本語
その他
英語
Saladcosmo CO., Ltd.
日本語
株式会社サラダコスモ
日本語
営利企業/Profit organization
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英語
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英語
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英語
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ヘルスケアシステムズ倫理審査委員会
英語
The Ethics Committee of Healthcare Systems Co., Ltd.
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東京都港区新橋4-6-15日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F, 4-6-15 Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
03-6809-2722
kakehashi@hc-sys.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2019 | 年 | 09 | 月 | 04 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2019 | 年 | 08 | 月 | 20 | 日 |
2019 | 年 | 08 | 月 | 20 | 日 |
2019 | 年 | 09 | 月 | 14 | 日 |
2019 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 09 | 月 | 04 | 日 |
2020 | 年 | 04 | 月 | 08 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000043222
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000043222
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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研究症例データ | |
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