UMIN試験ID | UMIN000037729 |
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受付番号 | R000043031 |
科学的試験名 | 植物抽出物の反復投与による有効性試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/08/19 |
最終更新日 | 2021/07/07 12:02:01 |
日本語
植物抽出物の反復投与による有効性試験
英語
Effects of repeated ingestion of plant-derived ingredient
日本語
植物抽出物の有効性試験
英語
Effects of plant-derived ingredient
日本語
植物抽出物の反復投与による有効性試験
英語
Effects of repeated ingestion of plant-derived ingredient
日本語
植物抽出物の有効性試験
英語
Effects of plant-derived ingredient
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
若年女性を対象とした植物抽出物含有食品の2週間の継続摂取によるエネルギー消費量に及ぼす影響を検討する。
英語
To investigate effects of repeated consumption of a plant-derived ingredient for 2 weeks on energy expenditure in young women
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
エネルギー消費量
英語
energy expenditure
日本語
脂質酸化量、呼吸商、交感神経、副交感神経、交感/副交感神経、耳内温度
英語
fat oxidation, RQ, LF, HL, LF/HF, entotic temperature
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
対照食品を1回/1日、2週間摂取し、2週間の休止期間を挟み、試験食品を1回/1日、2週間摂取する。
英語
Repeated intake control food, once in a day for 2 weeks, after wash out for 2 weeks, repeated intake test food, once in a day for 2 weeks.
日本語
試験食品を1回/1日、2週間摂取し、2週間の休止期間を挟み、対照食品を1回/1日、2週間摂取する。
英語
Repeated intake test food, once in a day for 2 weeks, after wash out for 2 weeks, repeated intake control food, once in a day for 2 weeks.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
29 | 歳/years-old | 以下/>= |
女/Female
日本語
1. 年齢が20歳以上、29歳以下の女性
2. 本研究への参加にあたり十分な説明を受けた後、十分な理解の上、被験者本人の自由意思による文書同意が得られた者
英語
1. Healthy female adults aged from 20 y to 29 y
2. Subjects who agree to participate in this study with a written informed consent after receiving sufficient explanation relating to this study
日本語
1. 呼吸器疾患、消化器疾患、肝胆膵疾患、血液疾患、腎疾患、内分泌疾患、心血管疾患、精神疾患あるいは精神系疾患の既往を有する者、または現在罹患している者。
2. 研究開始前12週間以内に、重篤な外傷や手術歴を有する者。
3. 食物若しくは薬物に対し何らかの治療を要する程度のアレルギー疾患の既往又は疑われる者。
4. 1日純アルコール80g以上連続摂取するアルコール常用者、アルコール若しくは薬物依存又はその疑いのある者。
5. 試験に影響する可能性のある医薬品(抗脂質異常症薬、抗糖尿病薬等)を常用している者。
6. 試験に影響する可能性のある特定保健用食品、機能性表示食品、健康食品等を常用している者。
7. 研究開始前4週間以内に、他の臨床試験(治験を含む)に参加した者。
8. その他、実施責任者が被験者として不適当と判断した者。
英語
1. Subjects who have respiratory, gastrointestinal, hepatic/gallbladder/pancreatic, hematologic, renal, endocrine, cardiovascular and/or mental disease, or who have history of those diseases.
2. Subjects who have a serious injury or surgical history within 12 weeks prior to this study.
3. Subjects who have history of allergic reaction to foods or drugs which needs its treatment or who have possibility of the reaction.
4. Subjects who are heavy alcohol addicts (more than 80 g per day alcohol), or alcohol or drug dependency or who have possibility of the dependency.
5. Subjects who regularly take drugs, which would affect this study.
6. Subjects who regularly take foods for specified health uses, foods with function claims and/or supplements, etc. which would affect this study.
7. Subjects who participate in other clinical trials within 4 weeks prior to this study.
8. Subjects who are judged as unsuitable for this study by the principal investigator.
20
日本語
名 | 健太郎 |
ミドルネーム | |
姓 | 小治 |
英語
名 | Kentaro |
ミドルネーム | |
姓 | Shoji |
日本語
大妻女子大学
英語
Otsuma Women's University
日本語
家政学部食物学科
英語
Department of Food Science, Faculty of Home Economics
102-8357
日本語
東京都千代田区三番町12
英語
12 Sanban-cho,Chiyoda-ku,Tokyo
0352756086
shoji@otsuma.ac.jp
日本語
名 | 健太郎 |
ミドルネーム | |
姓 | 小治 |
英語
名 | Kentaro |
ミドルネーム | |
姓 | Shoji |
日本語
大妻女子大学
英語
Otsuma Women's University
日本語
家政学部食物学科
英語
Department of Food Science, Faculty of Home Economics
102-8357
日本語
東京都千代田区三番町12
英語
12 Sanban-cho,Chiyoda-ku,Tokyo
0352756086
shoji@otsuma.ac.jp
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大妻女子大学
英語
Otsuma Women's University
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英語
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大妻女子大学
英語
Otsuma Women's University
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その他/Other
日本語
英語
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英語
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英語
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大妻女子大学生命科学倫理審査委員会
英語
Ethical review committee of Otsuma Women's University
日本語
東京都千代田区三番町12
英語
12 Sanban-cho,Chiyoda-ku,Tokyo
03-5275-6408
kenkyu.s@ml.otsuma.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2019 | 年 | 08 | 月 | 19 | 日 |
Unpublished due to the protocol including the intellectual property rights
未公表/Unpublished
works in progress
20
日本語
主評価項目で有意な差が認められた。
英語
A significant difference was observed in the primary endpoint
2021 | 年 | 02 | 月 | 25 | 日 |
日本語
英語
日本語
健常成人
英語
Healthy adults
日本語
20名完遂→19名解析対象者
英語
20 participants completed and 19 subjects were incorporated into the analyses
日本語
被験食品摂取と因果関係が推定される有害事象無し
英語
No adverse effect reported
日本語
安静時代謝量
英語
resting energy expenditure
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2019 | 年 | 03 | 月 | 15 | 日 |
2019 | 年 | 03 | 月 | 25 | 日 |
2019 | 年 | 03 | 月 | 26 | 日 |
2019 | 年 | 12 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 08 | 月 | 19 | 日 |
2021 | 年 | 07 | 月 | 07 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000043031
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000043031
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |