UMIN試験ID | UMIN000037482 |
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受付番号 | R000042731 |
科学的試験名 | LGG乳酸菌を併用して行う経口免疫療法に関する研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/07/25 |
最終更新日 | 2021/01/25 09:21:24 |
日本語
LGG乳酸菌を併用して行う経口免疫療法に関する研究
英語
Analysis of the efficacy of oral immunotherapy combined with Lactobacillus rhamnosus GG for patients with food allergy
日本語
LGG乳酸菌を併用して行う経口免疫療法に関する研究
英語
Analysis of the efficacy of oral immunotherapy combined with Lactobacillus rhamnosus GG
日本語
LGG乳酸菌を併用して行う経口免疫療法に関する研究
英語
Analysis of the efficacy of oral immunotherapy combined with Lactobacillus rhamnosus GG for patients with food allergy
日本語
LGG乳酸菌を併用して行う経口免疫療法に関する研究
英語
Analysis of the efficacy of oral immunotherapy combined with Lactobacillus rhamnosus GG for patients with food allergy
日本/Japan |
日本語
食物アレルギー
英語
food allergy
小児科学/Pediatrics |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食物アレルギー児へのLGG乳酸菌を併用した経口免疫療法の有効性を検討する
英語
To investigate the efficacy of oral immunotherapy combined with Lactobacillus rhamnosus GG for children with severe food allergy
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
12ヶ月後の中等量のsustained unresponsivenessの有無
英語
Sustained unresponsiveness to middle dose after 12 months.
Middle dose was defined as half of the whole egg, 25ml of cow's milk, 25g of udon noodle (Japanese wheat noodle), 3g of peanuts, or 3g of nuts.
日本語
腸内細菌叢
血中の短鎖脂肪酸(酪酸、酢酸、プロピオン酸、吉草酸)
特異的IgE, IgG, IgG4抗体価の変化
治療中の副反応の頻度
英語
Intestinal microbiota
Short-chain fatty acids (acetic acid, butyric acid, propionic acid, valeric acid) in the serum
Changes in specific IgE, IgG, and IgG4 titer
Frequency of adverse reactions during therapy
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
ヒストリカル/Historical
1
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
1年間、 経口免疫療法に併用してLGG乳酸菌を摂取する
英語
Patients consume Lactobacillus rhamnosus GG during the oral immunotherapy for 1 year.
日本語
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英語
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英語
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英語
5 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
少量の食物経口負荷試験を行い陽性の児
英語
Patients who reacted to low-dose oral food challenge.
Low-dose was defined as 'one eighth of the whole egg, 3 ml of cow's milk, 2 g of udon noodle (Japanese wheat noodle), 0.5 g of whole peanuts, or 0.5 g of nuts.'
日本語
主治医が試験の実行は不可能と判断した児
英語
Decision of ineligibility by a physician
15
日本語
名 | 元宏 |
ミドルネーム | |
姓 | 海老澤 |
英語
名 | Motohiro |
ミドルネーム | |
姓 | Ebisawa |
日本語
国立病院機構相模原病院
英語
National Hospital Organization Sagamihara National Hospital
日本語
臨床研究センターアレルギー性疾患研究部
英語
Department of Allergy, Clinical Research Center for Allergy and Rheumatology
252-0392
日本語
神奈川県相模原市南区桜台18-1
英語
18-1, Sakuradai, Minamiku, Sagamihara City, Kanagawa, Japan, 252-0392
042-742-8311
yana@foodallergy.jp
日本語
名 | 陽子 |
ミドルネーム | |
姓 | 三浦 |
英語
名 | Yoko |
ミドルネーム | |
姓 | Miura |
日本語
国立病院機構相模原病院
英語
National Hospital Organization Sagamihara National Hospital
日本語
小児科
英語
Pediatrics
252-0392
日本語
神奈川県相模原市南区桜台18-1
英語
18-1, Sakuradai, Minamiku, Sagamihara City, Kanagawa, Japan, 252-0392
042-742-8311
yoko6299@gmail.com
日本語
その他
英語
National Hospital Organization Sagamihara National Hospital
日本語
国立病院機構相模原病院(神奈川県)
日本語
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英語
日本語
無し
英語
no
日本語
無し
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
タカナシ乳業株式会社 商品研究所
英語
Technical Research Laboratory Takanashi Milk Products Co. Ltd. Japan
日本語
英語
日本語
国立病院機構相模原病院倫理委員会
英語
National Hospital Organization Sagamihara National Hospital
日本語
252-0392 神奈川県相模原市南区桜台18-1
英語
18-1, Sakuradai, Minamiku, Sagamihara City, Kanagawa, Japan, 252-0392
042-742-8311
222-rinri@mail.hosp.go.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2019 | 年 | 07 | 月 | 25 | 日 |
未公表/Unpublished
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限定募集中/Enrolling by invitation
2019 | 年 | 07 | 月 | 11 | 日 |
2019 | 年 | 06 | 月 | 20 | 日 |
2019 | 年 | 07 | 月 | 16 | 日 |
2021 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 07 | 月 | 25 | 日 |
2021 | 年 | 01 | 月 | 25 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000042731
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000042731
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |