UMIN試験ID | UMIN000036044 |
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受付番号 | R000041056 |
科学的試験名 | 職場での食事介入による日本人従業員の食塩摂取量およびナトリウム/カリウム比への効果:準実験デザイン |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/03/01 |
最終更新日 | 2021/11/30 05:27:53 |
日本語
健康経営戦略に基づく職場の食環境整備による「減塩」効果に関する研究
英語
The Effect of Food Environmental Interventions-based Health and Productivity Management Strategy on Employees' Salt Intake
日本語
職場の食環境整備による「減塩」効果に関する研究
英語
The effect of food environmental interventions on Employees' Salt Intake
日本語
職場での食事介入による日本人従業員の食塩摂取量およびナトリウム/カリウム比への効果:準実験デザイン
英語
Effect of workplace dietary intervention on salt intake and sodium-to-potassium ratio of Japanese employees: A quasi-experimental study
日本語
職場での食事介入による日本人従業員の食塩摂取量およびナトリウム/カリウム比への効果:準実験デザイン
英語
Effect of workplace dietary intervention on salt intake and sodium-to-potassium ratio of Japanese employees: A quasi-experimental study
日本/Japan |
日本語
高血圧
英語
hypertension
循環器内科学/Cardiology | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
職場の食環境介入の効果について,複数回のスポット尿を用いて減塩効果(食塩(Na)摂取量の低減,尿中ナトリウム/カリウム(Na/K)比の低下)があるかを検討する。
英語
Assess the effect of health and productivity management strategy based food environmental interventions on employee's salt intake,urinary sodium-to-potassium ratio.
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
食塩摂取量(尿中ナトリウム排泄量)
英語
amount of salt intake(urinary sodium excretion)
日本語
尿中ナトリウム/カリウム比
体重,身長,血圧
食事,運動,飲酒などの生活習慣
健康的な食生活リテラシー
プレゼンティーズム,アブセンティーズム
英語
Urinary sodium-to-potassium ratio
Body weight, height, blood pressure
Lifestyle factors such as diet, exercise and drinking
Healthy Eating Literacy
Presenteeism, absenteeism
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
2
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food | その他/Other |
日本語
健康経営戦略の導入
食物へのアクセスの整備
情報へのアクセスの整備
英語
Adopting health and productivity management strategy
Improving food accessibility
Improving information accessibility
日本語
評価のみ(1年後の評価以降に対照群の状況に合わせた適切な取組みを要望に応じて企画・実施)。
英語
Evaluation only (The interventions will be offered at the comparison site after the evaluation is complete).
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
70 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
18~70歳のフルタイム勤務者
英語
Full-time workers aged 18 to 70
日本語
経営者
担当者
英語
Top of the company
The person in charge that served as the point of contact
138
日本語
名 | ゆかり |
ミドルネーム | |
姓 | 武見 |
英語
名 | Yukari |
ミドルネーム | |
姓 | Takemi |
日本語
女子栄養大学
英語
Kagawa Nutrition University
日本語
食生態学研究室
英語
Nutrition Ecology
3500288
日本語
埼玉県坂戸市千代田3-9-21
英語
3-9-21 Chiyoda Sakado Saitama
049-282-3721
takemi@eiyo.ac.jp
日本語
名 | 景子 |
ミドルネーム | |
姓 | 坂口 |
英語
名 | Keiko |
ミドルネーム | |
姓 | Sakaguchi |
日本語
女子栄養大学大学院
英語
Graduate school of Kagawa Nutrition University
日本語
食生態学研究室
英語
Nutrition Ecology
3500288
日本語
埼玉県坂戸市千代田3-9-21
英語
3-9-21 Chiyoda Sakado Saitama
049-282-3721
sakaguchi.keiko@eiyo.ac.jp
日本語
女子栄養大学
英語
Kagawa Nutrition University
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
女子栄養大学
英語
Kagawa Nutrition University
日本語
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
女子栄養大学倫理審査委員会
英語
The Ethical Committee of Kagawa Nutrition University
日本語
埼玉県坂戸市千代田3-9-21
英語
3-9-21 Chiyoda Sakado Saitama
049-282-3721
skb161@eiyo.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
女子栄養大学(埼玉県)/ Kagawa Nutrition University(Saitama Pref.)
2019 | 年 | 03 | 月 | 01 | 日 |
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34731526/
最終結果が公表されている/Published
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34731526/
137
日本語
介入事業所の食塩摂取量は,10.7 gから9.3 gへと有意に減少した(変化量: -1.4 g, 95%信頼区間[CI]: [-2.4, -0.5])。また,事業所間の食塩摂取量の変化の調整後の差は,統計的に有意であった(変化量-3.7 g,95%CI: [-5.2,-2.3])
英語
Salt intake in the intervention workplace decreased significantly from 10.7 to 9.3 g (-1.4 g change; 95% confidence interval [CI]: [-2.4, -0.5]). The adjusted difference in changes in salt intake between workplaces was statistically significant (-3.7 g change; 95% CI: [-5.2, -2.3]).
2021 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
日本語
下記掲載論文参照
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34731526/
英語
See the article below.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34731526/
日本語
下記掲載論文参照
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34731526/
英語
See the article below.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34731526/
日本語
無し
英語
N/A
日本語
下記掲載論文参照
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34731526/
英語
See the article below.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34731526/
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2019 | 年 | 01 | 月 | 19 | 日 |
2019 | 年 | 01 | 月 | 16 | 日 |
2019 | 年 | 01 | 月 | 21 | 日 |
2020 | 年 | 02 | 月 | 10 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 02 | 月 | 28 | 日 |
2021 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000041056
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000041056
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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