UMIN試験ID | UMIN000035648 |
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受付番号 | R000040608 |
科学的試験名 | 植物抽出物含有食品の単回摂取による血糖上昇抑制確認試験(SBF-2018-05-SMLIY) |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/01/24 |
最終更新日 | 2019/08/05 15:11:49 |
日本語
植物抽出物含有食品の単回摂取による血糖上昇抑制確認試験(SBF-2018-05-SMLIY)
英語
A study for an effect of the food containing plant-derived ingredient on blood glucose level(SBF-2018-05-SMLIY)
日本語
植物抽出物含有食品による血糖上昇抑制確認試験
英語
A study for an effect of the food containing plant-derived ingredient on blood glucose level
日本語
植物抽出物含有食品の単回摂取による血糖上昇抑制確認試験(SBF-2018-05-SMLIY)
英語
A study for an effect of the food containing plant-derived ingredient on blood glucose level(SBF-2018-05-SMLIY)
日本語
植物抽出物含有食品による血糖上昇抑制確認試験
英語
A study for an effect of the food containing plant-derived ingredient on blood glucose level
日本/Japan |
日本語
該当せず
英語
Not applicable
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
植物抽出物配合食品による血糖上昇抑制効果の確認
英語
To evaluate an effect of the food containing plant-derived ingredient on blood glucose level
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
日本語
有効性項目:血糖値血中濃度曲線下面積(摂取前~摂取後180分)(AUC0-180min)
安全性項目:副作用発生率
英語
Efficacy : Area under the curve of blood glucose level, fasting blood glucose
Safety : Incidence of adverse effects
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
6
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
食品(1)を1回摂取する。5日以上のウォッシュアウト期間の後、食品(2)を1回摂取する。5日以上のウォッシュアウト期間の後、プラセボ食品を1回摂取する。
英語
Subjects will take the food (1) once a day. After more than 5 days of washout period, subjects will take the food (2) once a day. After more than 5 days of washout period, subjects will take the placebo food once a day.
日本語
食品(1)を1回摂取する。5日以上のウォッシュアウト期間の後、プラセボ食品を1回摂取する。5日以上のウォッシュアウト期間の後、食品(2)を1回摂取する。
英語
Subjects will take the food (1) once a day. After more than 5 days of washout period, subjects will take the placebo food once a day. After more than 5 days of washout period, subjects will take the food (2) once a day.
日本語
食品(2)を1回摂取する。5日以上のウォッシュアウト期間の後、食品(1)を1回摂取する。5日以上のウォッシュアウト期間の後、プラセボ食品を1回摂取する。
英語
Subjects will take the food (2) once a day. After more than 5 days of washout period, subjects will take the food (1) once a day. After more than 5 days of washout period, subjects will take the placebo food once a day.
日本語
食品(2)を1回摂取する。5日以上のウォッシュアウト期間の後、プラセボ食品を1回摂取する。5日以上のウォッシュアウト期間の後、食品(1)を1回摂取する。
英語
Subjects will take the food (2) once a day. After more than 5 days of washout period, subjects will take the placebo food once a day. After more than 5 days of washout period, subjects will take the food (1) once a day.
日本語
プラセボ食品を1回摂取する。5日以上のウォッシュアウト期間の後、食品(1)を1回摂取する。5日以上のウォッシュアウト期間の後、食品(2)を1回摂取する。
英語
Subjects will take the placebo food once a day. After more than 5 days of washout period, subjects will take the food (1) once a day. After more than 5 days of washout period, subjects will take the food (2) once a day.
日本語
プラセボ食品を1回摂取する。5日以上のウォッシュアウト期間の後、食品(2)を1回摂取する。5日以上のウォッシュアウト期間の後、食品(1)を1回摂取する。
英語
Subjects will take the placebo food once a day. After more than 5 days of washout period, subjects will take the food (2) once a day. After more than 5 days of washout period, subjects will take the food (1) once a day.
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
(1)同意取得時の年齢が20歳以上65歳未満の男女
(2)事前に当該ヒト試験の説明を受け、その内容が理解でき趣旨に賛同し、本人による文書同意が得られる者
英語
(1)Healthy male and female whose age are 20 <= years old <65.
(2)Subjects who are able to submit the written informed consents.
日本語
(1)妊娠中(妊娠している可能性のある場合を含む)あるいは授乳期の者
(2)他の臨床試験に参加中、あるいは参加した臨床試験終了後4週間以内の者
(3)心臓、肝臓、腎臓に疾患を有する者
(4)循環器系疾患の既往歴のある者
(5)糖尿病を発症している者
(6)その他、試験責任医師が試験の対象として不適当と判断した者
英語
(1)Females in pregnancy, lactation and scheduled pregnancy period.
(2)Subjects who are attending other studies or attended other studies within past 4 weeks.
(3)With present heart disorder, liver disorder, or kidney disorder
(4)With previous or present cardiac disorder
(5)With diabetes mellitus, or
(6)Subjects who are deemed to be unsuitable by the investigator.
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日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 寺本 貴則 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Takanori Teramoto |
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サントリー食品インターナショナル株式会社
英語
Suntory Beverage & Food Limited
日本語
商品開発部
英語
Development and Design Department
日本語
神奈川県川崎市中原区今井上町13-2
英語
13-2 Imaikamicho, Nakahara, Kawasaki, Kanagawa, 211-0067 Japan
050-3182-6114
Takanori_Teramoto@suntory.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 松岡 佳緒里 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kaori Matsuoka |
日本語
サントリー食品インターナショナル株式会社
英語
Suntory Beverage & Food Limited
日本語
商品開発部
英語
Development and Design Department
日本語
神奈川県川崎市中原区今井上町13-2
英語
13-2 Imaikamicho, Nakahara, Kawasaki, Kanagawa, 211-0067 Japan
050-3182-0550
Kaori_Matsuoka@suntory.co.jp
日本語
その他
英語
Suntory Beverage & Food Limited
日本語
サントリー食品インターナショナル株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Suntory Beverage & Food Limited
日本語
サントリー食品インターナショナル株式会社
日本語
自己調達/Self funding
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いいえ/NO
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英語
2019 | 年 | 01 | 月 | 24 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
試験終了/Completed
2018 | 年 | 11 | 月 | 15 | 日 |
2018 | 年 | 11 | 月 | 15 | 日 |
2019 | 年 | 01 | 月 | 24 | 日 |
2019 | 年 | 07 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 01 | 月 | 23 | 日 |
2019 | 年 | 08 | 月 | 05 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000040608
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000040608