UMIN試験ID | UMIN000035487 |
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受付番号 | R000040434 |
科学的試験名 | 2型糖尿病予備群に対する試験食品による糖尿病関連因子改善に関するランダム化プラセボ二重盲検試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/02/25 |
最終更新日 | 2019/11/30 15:10:07 |
日本語
2型糖尿病予備群に対する試験食品による糖尿病関連因子改善に関するランダム化プラセボ二重盲検試験
英語
Randomized placebo double-blind study on improvement of blood glucose level by test food for type 2 diabetes preliminary group
日本語
試験食品による糖尿病関連因子改善試験
英語
Diabetes related factor improvement study by test food
日本語
2型糖尿病予備群に対する試験食品による糖尿病関連因子改善に関するランダム化プラセボ二重盲検試験
英語
Randomized placebo double-blind study on improvement of blood glucose level by test food for type 2 diabetes preliminary group
日本語
試験食品による糖尿病関連因子改善試験
英語
Diabetes related factor improvement study by test food
日本/Japan |
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糖尿病予備軍
英語
Diabetes preliminary group
内科学一般/Medicine in general | 内分泌・代謝病内科学/Endocrinology and Metabolism |
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
糖尿病関連因子への試験食品摂取による有効性
英語
Effectiveness by ingesting test food to diabetes related factor
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
0,4,8,12週後に空腹血糖値、HbA1c、QOLスコア、AGEs測定、0,12週後に糖負荷試験
英語
Fasting blood glucose level, HbA1c, QOL score, AGEs measurement at 0,4,8,12 weeks, Sugar tolerance test at 0, 12 weeks
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
12週間
試験食品
4.5g摂取
英語
Duration: 12 weeks.
Test materials: Test food
Does: 4.5g per day.
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12週間
プラセボ食品
4.5g摂取
英語
Duration: 12 weeks.
Test materials: Placebo food
Does: 4.5g per day.
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英語
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英語
日本語
英語
35 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1.35歳以上の健康な男女
2.試験実施場所まで決められた日程に訪問できる方
3.体重測定、アンケート、採血測定にご協力いただける方
4.期間中一日2回試験食品または対照食品をお湯にとかす等して毎日規則正しく摂取続けていただける方
5.毎日試験参加記録を付けていただける方
6.HbA1cが5.0%以上、6.4%未満の者
7.空腹血糖値が80-110mg/dlの者
英語
1. Healthy subjects from 35 years old over.
2. Subjects who can visit the examination place on a fixed schedule.
3. Subjects who can cooperate with weight measurement, a questionnaire and blood sampling test.
4. Subjects who can ingest test food or placebo food dissolved with water etc., once a day during the examination.
5. Subjects who can fill up the examination record everyday.
6.HbA1c is >=5.0%, <6.4%
7.Fasting blood sugar level is 80-110 mg/dl
日本語
1. 食物アレルギーのある方。特にゼラチンに敏感な方
2. 以前、サプリメント等を服用し体調に不調を感じたことがある方
3. 糖尿病の診断を受けた方
4. 病気・怪我等で通院・治療中の方
5. 過去1ヶ月以内に糖尿病に効果のあるサプリメントや薬等を服用した方
英語
1. Subjects who have food allergy. Especially subjects who are sensitive to gelatin.
2. Subjects who have been medical history of physical disorder when they took supplements.
3. Subjects who are diabetes.
4. Subjects who take medicine and/or food for specified health use.
5. Subjects who took supplements and/or medicine for improvement of diabetes 1 month.
40
日本語
名 | 聖子 |
ミドルネーム | |
姓 | 小泉 |
英語
名 | Seiko |
ミドルネーム | |
姓 | Koizumi |
日本語
新田ゼラチン株式会社
英語
Nitta Gelatin Inc.
日本語
総合研究所
英語
R&D center
581-0024
日本語
大阪府八尾市二俣2-22
英語
Futamata 2-22, Yao city, Osaka, Japan
072-948-8252
se-koizumi@nitta-gelatin.co.jp
日本語
名 | 聖子 |
ミドルネーム | |
姓 | 小泉 |
英語
名 | Seiko |
ミドルネーム | |
姓 | Koizumi |
日本語
新田ゼラチン株式会社
英語
Nitta Gelatin Inc.
日本語
総合研究所
英語
R&D center
581-0024
日本語
大阪府八尾市二俣2-22
英語
Futamata 2-22, Yao city, Osaka, Japan
072-948-8252
se-koizumi@nitta-gelatin.co.jp
日本語
その他
英語
Nitta Gelatin Inc.
日本語
新田ゼラチン株式会社
日本語
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英語
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自己調達
英語
Nitta Gelatin Inc.
日本語
新田ゼラチン株式会社
日本語
自己調達/Self funding
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英語
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英語
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英語
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新田ゼラチン倫理審査委員会
英語
Nitta Gelatin Ethics Review Committee
日本語
大阪府八尾市二俣2-22
英語
Futamata 2-22, Yao city, Osaka, Japan
072-949-5386
hi-tanaka@nitta-gelatin.co.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2019 | 年 | 02 | 月 | 25 | 日 |
未公表/Unpublished
36
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2018 | 年 | 09 | 月 | 01 | 日 |
2018 | 年 | 09 | 月 | 10 | 日 |
2019 | 年 | 02 | 月 | 22 | 日 |
2021 | 年 | 12 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 01 | 月 | 08 | 日 |
2019 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000040434
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000040434
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |