UMIN試験ID | UMIN000034221 |
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受付番号 | R000039003 |
科学的試験名 | 乳酸菌含有食品摂取によるQOLに及ぼす影響の検証―オープン法― |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/09/26 |
最終更新日 | 2020/10/05 16:34:49 |
日本語
乳酸菌含有食品摂取によるQOLに及ぼす影響の検証―オープン法―
英語
A study for evaluating the effect of intake of food containing lactic acid bacteria on QOL. An open trial.
日本語
乳酸菌含有食品摂取によるQOLに及ぼす影響の検証
英語
A study for evaluating the effect of intake of food containing lactic acid bacteria on QOL.
日本語
乳酸菌含有食品摂取によるQOLに及ぼす影響の検証―オープン法―
英語
A study for evaluating the effect of intake of food containing lactic acid bacteria on QOL. An open trial.
日本語
乳酸菌含有食品摂取によるQOLに及ぼす影響の検証
英語
A study for evaluating the effect of intake of food containing lactic acid bacteria on QOL.
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy volunteers
消化器内科学(消化管)/Gastroenterology | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
乳酸菌含有食品摂取がQOLに及ぼす影響を評価することを目的とする。
英語
To evaluate the effect of intake of food containing lactic acid bacteria on QOL.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
QOLアンケート(SF-36)
英語
Questionnaire of QOL by SF-36
日本語
排便回数、便形状、腸内細菌解析
英語
Defecation frequency, fecal shape, analysis of gut microbiota
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
乳酸菌含有食品(2週間摂取)
英語
Food containing lactic acid bacteria (2 weeks intake)
日本語
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英語
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英語
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英語
50 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
(1)茨城県大子町に住む50歳以上の健常男女
(2)試験の目的・内容について十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解した上で自発的に参加を志願し、書面で本試験参加に同意した者
英語
(1) Males and Females over 50 years old living in Daigo Town, Ibaraki
(2) Subjects giving written informed consent
日本語
(1)試験に関連してアレルギー発症のおそれがある者
(2)妊娠している者、試験中に妊娠を希望する者及び授乳中の者
(3)薬物依存、アルコール依存の既往歴あるいは現病歴がある者
(4)他の食品の摂取や薬剤を使用する試験、化粧品及び薬剤などを塗布する試験に参加中の者、参加の意志がある者
(5)試験責任者より本試験参加が適切でないと判断された者
英語
(1) Individuals presenting known food allergy
(2) Individuals who are pregnant or breast-feeding, or have the will of pregnancy during the study period
(3) Individuals who are under treatment or have a history of drug/alcohol dependence
(4) Individuals who participate in other clinical studies or who are in willing to participate to these studies using foods, drugs and/or cosmetics
(5) Individuals who are judged as unsuitable for the study by the investigator
50
日本語
名 | 圭司郎 |
ミドルネーム | |
姓 | 吉田 |
英語
名 | Keishiro |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshida |
日本語
株式会社ロッテ
英語
Lotte Co., Ltd.
日本語
中央研究所 素材応用研究課
英語
Central Laboratory , Food material development section
336-8601
日本語
埼玉県さいたま市南区沼影3-1-1
英語
1-1, Numakage-3chome, Minami-ku, Saitama
048-837-0187
yoshida_keishirou@lotte.co.jp
日本語
名 | 圭司郎 |
ミドルネーム | |
姓 | 吉田 |
英語
名 | Keishiro |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshida |
日本語
株式会社ロッテ
英語
Lotte Co., Ltd.
日本語
中央研究所 素材応用研究課
英語
Central Laboratory , Food material development section
336-8601
日本語
埼玉県さいたま市南区沼影3-1-1
英語
1-1, Numakage-3chome, Minami-ku, Saitama
048-837-0187
yoshida_keishirou@lotte.co.jp
日本語
その他
英語
Lotte Co., Ltd.
日本語
株式会社ロッテ
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英語
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無し
英語
Lotte Co., Ltd.
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株式会社ロッテ
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自己調達/Self funding
日本語
英語
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英語
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英語
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芝パレスクリニック倫理審査委員会
英語
Shiba Palace Clinic institutional review board
日本語
東京都港区浜松町1-9-10 Daiwa A 浜松町6F
英語
6F DaiwaA Hamamatucho Bld., 1-9-10 Hamamatsucho, Minato-ku, Tokyo, 105-0013, Japan
03-5408-1599
jimukyoku@mail.souken-r.com
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
2018 | 年 | 09 | 月 | 26 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2018 | 年 | 08 | 月 | 30 | 日 |
2018 | 年 | 08 | 月 | 30 | 日 |
2018 | 年 | 09 | 月 | 27 | 日 |
2018 | 年 | 10 | 月 | 18 | 日 |
2018 | 年 | 11 | 月 | 15 | 日 |
2018 | 年 | 11 | 月 | 22 | 日 |
2018 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 09 | 月 | 20 | 日 |
2020 | 年 | 10 | 月 | 05 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000039003
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000039003
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |