UMIN試験ID | UMIN000032906 |
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受付番号 | R000037515 |
科学的試験名 | 米糀から作られた甘酒のグリセミックインデックス値の測定試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/06/01 |
最終更新日 | 2018/07/05 12:34:55 |
日本語
米糀から作られた甘酒のグリセミックインデックス値の測定試験
英語
Measurement study on Glycemic index of amazake made from rice malt
日本語
米糀から作られた甘酒のグリセミックインデックス値の測定試験
英語
Measurement study on Glycemic index of amazake made from rice malt
日本語
米糀から作られた甘酒のグリセミックインデックス値の測定試験
英語
Measurement study on Glycemic index of amazake made from rice malt
日本語
米糀から作られた甘酒のグリセミックインデックス値の測定試験
英語
Measurement study on Glycemic index of amazake made from rice malt
日本/Japan |
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健常者
英語
Healthy Adults
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
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米糀から作った甘酒を摂取した時のグリセミックインデックス値の測定
英語
Measurement of glycemic index (GI) of amazake made from rice malt
有効性/Efficacy
日本語
英語
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グリセミック・インデックス(GI)
英語
Glycemic Index (GI)
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
いいえ/NO
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
トレーランG溶液50g、摂取開始15、30、45、60、90、120分で採血→ウォッシュアウト(1日以上)→米糀甘酒300ml、摂取開始15、30、45、60、90、120分で採血→ウォッシュアウト(1日以上)→米糀甘酒300ml、摂取開始15、30、45、60、90、120分で採血
英語
TRELAN-G50, blood samples drawn at 15, 30, 45, 60, 90, 120 min after consumption - wash out period (more than 1 day), rice-malt amazake
300ml, blood samples drawn at 15, 30, 45, 60, 90, 120 min after consumption - wash out period (more than 1 day) - rice-malt amazake 300ml, blood samples drawn at 15, 30, 45, 60, 90, 120 min after consumption
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
50 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1.空腹時血糖が70mg/dl以上、110mg/ml未満である者
2.BMIが30以下である者
3.過去1年間の検査で耐糖能異常がない者
4.降圧剤等の薬剤を服用していない者
5.本試験の目的・内容について十分名説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意志により志願し、文章で参加に同意した者
英語
1.Persons whose fasting plasma glucose 70-110mg/dl
2.Persons whose body mass weight is 30 or less.
3.Persons who do not have impaired glucose tolerance in the past one year examination.
4.Persons who are not taking drugs such as antihypertensive agents.
5.Persons who received sufficient explanation of the purpose and contents of the exam, have the capacity to consent, applied with free will with sufficient understanding, agreed to participate with a written document.
日本語
1.糖尿病の方
2.妊娠している者、授乳中の者
3.試験食品にアレルギーを有する者4.試験責任医師が被験者として不適切と判断した者
英語
1.Persons who have diabetes.
2.Persons who are pregnant or breastfeeding.
3.Persons who are allergic to the test food.
4.Persons who are judged as inappropriate for subjects by chief investigator.
10
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 上原万里子 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Mariko Uehara |
日本語
東京農業大学
英語
Tokyo University of Agriculture
日本語
応用生物科学部
英語
Faculty of Applied Bioscience
日本語
東京都世田谷区桜丘1-1-1
英語
1-1-1, Sakuragaoka, Setagaya-city, Tokyo
03-5477-2252
mari@nodai.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 高橋信之 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Nobuyuki Takahashi |
日本語
東京農業大学
英語
Tokyo University of Agriculture
日本語
応用生物科学部
英語
Faculty of Applied Bioscience
日本語
東京都世田谷区桜丘1-1-1
英語
1-1-1, Sakuragaoka, Setagaya-city, Tokyo
03-5477-2584
nt204885@nodai.ac.jp
日本語
東京農業大学
英語
Tokyo University of Agriculture
Faculty of Applied Bioscience
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応用生物科学部
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英語
日本語
その他
英語
Marukome Co.,Ltd.
日本語
マルコメ株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
マルコメ株式会社
英語
Marukome Co.,Ltd.
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英語
いいえ/NO
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2019 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
開始前/Preinitiation
2018 | 年 | 05 | 月 | 01 | 日 |
2018 | 年 | 07 | 月 | 01 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 06 | 月 | 07 | 日 |
2018 | 年 | 07 | 月 | 05 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000037515
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000037515
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |