UMIN試験ID | UMIN000031855 |
---|---|
受付番号 | R000036375 |
科学的試験名 | イチゴが血中グルコース、ビタミン、抗酸化指標に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/03/23 |
最終更新日 | 2018/09/26 10:01:28 |
日本語
イチゴが血中グルコース、ビタミン、抗酸化指標に及ぼす影響
英語
Effect of strawberry consumption on serum glucose, vitamins and antioxidant status
日本語
イチゴが血中グルコース、ビタミン、抗酸化指標に及ぼす影響
英語
Effect of strawberry consumption on serum glucose, vitamins and antioxidant status
日本語
イチゴが血中グルコース、ビタミン、抗酸化指標に及ぼす影響
英語
Effect of strawberry consumption on serum glucose, vitamins and antioxidant status
日本語
イチゴが血中グルコース、ビタミン、抗酸化指標に及ぼす影響
英語
Effect of strawberry consumption on serum glucose, vitamins and antioxidant status
日本/Japan |
日本語
成人女性
英語
Female
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
イチゴ摂取が血中ビタミンC、葉酸、血糖値、抗酸化指標に及ぼす影響を検すること
英語
To determine the effect of strawberry consumption on serum vitamins, glucose, and antioxidant parameters
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
摂取前後の血清ビタミンC、葉酸、血糖値、抗酸化指標の変動(0~4時間)
英語
The response of serum vitamin C, folic acid, glucose, and antioxidant parameters before and after intake (0~4 h)
日本語
摂取前後の血清脂質、インスリンの変動(0~4時間)
英語
The response of serum lipids, insulin before and after intake (0~4 h)
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
イチゴ飲料 500mL(単回)⇒(ウォッシュアウト 4週間)⇒コントロール飲料 500mL(単回)
英語
Strawberry drink 500mL (single)->(wash-out for 4 weeks)->Control drink 500mL (single)
日本語
コントロール飲料 500mL(単回)⇒(ウォッシュアウト 4週間)⇒イチゴ飲料 500mL(単回)
英語
Control drink 500mL (single)->(wash-out for 4 weeks)->Strawberry drink 500mL (single)
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
35 | 歳/years-old | 以下/>= |
女/Female
日本語
本試験の目的・内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思で志願し、文書で参加に同意した者
英語
Subjects who are competent to consent
日本語
・イチゴアレルギーのある方
・喫煙をしている方
・ビタミンなどのサプリメントを摂取している方
・暴飲暴食や不規則な食生活の方
・同じ時期に他の臨床試験に参加している方
・試験担当医師が不適当と判断した方
英語
Subjects who have allergy to strawberries
Subjects who are currently smoking
Subjects who are currently taking supplements such as vitamins
Subjects who have a disorderly dietary life
Subjects who are participating in another clinical studies
Subjects who are judged by the doctor as not eligible to this study
20
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 近藤 和雄 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kazuo Kondo |
日本語
お茶の水女子大学
英語
Ochanomizu University
日本語
寄附研究部門「食と健康」
英語
Endowed Research Department "Food for Health"
日本語
東京都文京区大塚2-1-1
英語
2-1-1 Otsuka, Bunkyo-ku, Tokyo
03-5978-5812
kondo.kazuo@ocha.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 近藤 和雄 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kazuo Kondo |
日本語
お茶の水女子大学
英語
Ochanomizu University
日本語
寄附研究部門「食と健康」
英語
Endowed Research Department "Food for Health"
日本語
東京都文京区大塚2-1-1
英語
2-1-1 Otsuka, Bunkyo-ku, Tokyo
03-5978-5812
kondo.kazuo@ocha.ac.jp
日本語
お茶の水女子大学
英語
Ochanomizu University
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
無し
英語
None
日本語
なし
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2018 | 年 | 03 | 月 | 23 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2018 | 年 | 03 | 月 | 22 | 日 |
2018 | 年 | 03 | 月 | 23 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 03 | 月 | 23 | 日 |
2018 | 年 | 09 | 月 | 26 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000036375
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000036375
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |