UMIN試験ID | UMIN000031977 |
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受付番号 | R000036365 |
科学的試験名 | 試験食品摂取による空腹時血糖値改善効果確認試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/04/02 |
最終更新日 | 2018/08/09 12:10:08 |
日本語
試験食品摂取による空腹時血糖値改善効果確認試験
英語
Evaluation of improving effects on fasting blood glucose of the test food.
日本語
試験食品摂取による空腹時血糖値改善効果確認試験
英語
Evaluation of improving effects on fasting blood glucose of the test food.
日本語
試験食品摂取による空腹時血糖値改善効果確認試験
英語
Evaluation of improving effects on fasting blood glucose of the test food.
日本語
試験食品摂取による空腹時血糖値改善効果確認試験
英語
Evaluation of improving effects on fasting blood glucose of the test food.
日本/Japan |
日本語
健常人
英語
Healthy subjects
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
試験食品を12週間摂取することによる空腹時血糖値の改善効果を検証する
英語
This study examines improving effects on fasting blood glucose of the test food for 12weeks.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
空腹時血糖値
英語
Fasting blood glucose
日本語
インスリン、
糖代謝・インスリン抵抗性指数、
糖負荷試験の血糖曲線下面積測定
英語
Immunoreactive insulin,
Homeostasis model assessment of insulin resistance,
Incremental blood glucose area under the curve.
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食品4包/日を12週間摂取
英語
Intake of 4 packages of the test food per day for 12 weeks.
日本語
対照食品4包/日を12週間摂取
英語
Intake of 4 packages of the placebo food per day for 12 weeks.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
59 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
(1)同意取得時の年齢が20~59歳の男女
(2)空腹時血糖値100~125 mg/dLまたは
糖負荷120分後血糖値140~199 mg/dLの者
(3)当該試験について十分な説明を受け、内容を理解することができ、本人による文書同意が得られる者
英語
(1)Aged between 20 and 59 years old at consent acquisition.
(2)Subjects whose fasting blood glucose is 100-125 mg/dL or whose blood glucose is 140-199mg/dL (at 120 minutes of glucose tolerance test).
(3)Subjects who understand the study procedures and agree to participate in the study by giving informed consent prior to the study.
日本語
(1)薬物による継続的な治療を行っている者
(2)試験結果に影響する可能性があると思われる特定保健用食品、機能性表示食品、健康食品等を常用している者
(3)妊娠中または妊娠を予定している者、および授乳中の者
(4)心臓、肝臓、腎臓、消化器等に重篤な疾患の既往歴および現病歴がある者
(5)アルコール多飲者
(6)食生活が極度に不規則な者、交代制勤務者・深夜勤務者など生活リズムが不規則な者
(7)医薬品および食物にアレルギーがある者
(8)他の医薬品または健康食品の臨床試験に参加中、試験終了後4週間以内、あるいは当該試験の参加同意後に他の臨床試験に参加する予定のある者
(9)当該試験開始前月から成分献血あるいは全血200mL献血を行った者
(10)当該試験開始3ヶ月前から全血400mL献血を行った男性
(11)当該試験開始4ヶ月前から全血400mL献血を行った女性
(12)当該試験開始12ヶ月前からの採血量に、当該試験の予定総採血量を加えると1200mLを超える男性
(13)当該試験開始12ヶ月前からの採血量に、当該試験の予定総採血量を加えると800mLを超える女性
(14)試験責任医師または試験分担医師が本試験への参加が不適当と判断した者
英語
(1)Subjects using medical products.
(2)Subjects who have a habit of ingesting medicine, health-promoting foods, foods for specified health uses, health foods that may affect this study.
(3)Females who are pregnant or lactating, or who could become pregnant or lactating during test period.
(4)Subjects who have a history of heart failure,liver failure, kidney failure, or digestive system disease.
(5)Subjects who excessively take alcohol.
(6)Subjects whose eating habits and rhythm of daily life are irregular (Shifts workers, late-night workers).
(7)Subjects who have allergy for medicine and foods.
(8) Subjects who are participating in other clinical tests. Subjects who participated within 4-weeks prior to the current study and/or who plan to participate in other clinical tests.
(9) Subjects who donated over 200mL blood and/or blood components within the last one month.
(10) Males who donated over 400mL blood within the last three months.
(11) Females who donated over 400mL blood within the last four months.
(12) Males who will be collected over 1200 mL of blood when the planned sampling volume in this study is added to the volume collected within the last 12 months.
(13) Females who will be collected over 800 mL of blood when the planned sampling volume in this study is added to the volume collected within the last 12 months.
(14)Subjects who are not eligible for this study for some medical reasons.
50
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 藤原 優 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Fujiwara Suguru |
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CPCC株式会社
英語
CPCC Company Limited
日本語
臨床試験企画部
英語
Clinical Research Planning Department
日本語
東京都千代田区内神田3丁目3-5中信ビル4F
英語
4F Chusin Builging, 3-3-5 Uchikanda Chiyoda-ku, Tokyo 101-0047, Japan
03-5297-3112
cpcc-contact@cpcc.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 一戸 誠 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Makoto Ichinohe |
日本語
CPCC株式会社
英語
CPCC Company Limited
日本語
企画営業部
英語
Plan Sales Department
日本語
東京都千代田区内神田3丁目3-5中信ビル4F
英語
4F Chusin Builging, 3-3-5 Uchikanda Chiyoda-ku, Tokyo 101-0047, Japan
03-5297-3112
cpcc-contact@cpcc.co.jp
日本語
その他
英語
CPCC Company Limited
日本語
CPCC株式会社
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日本語
英語
日本語
その他
英語
Nisshin Seifun Group Inc.
日本語
株式会社日清製粉グループ本社
日本語
営利企業/Profit organization
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
いいえ/NO
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英語
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英語
2018 | 年 | 04 | 月 | 02 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2018 | 年 | 03 | 月 | 15 | 日 |
2018 | 年 | 04 | 月 | 02 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 03 | 月 | 29 | 日 |
2018 | 年 | 08 | 月 | 09 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000036365
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000036365
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |