UMIN試験ID | UMIN000031618 |
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受付番号 | R000036093 |
科学的試験名 | 植物由来成分含有食品の血清尿酸値低下効果検討試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/01/31 |
最終更新日 | 2018/03/06 21:32:55 |
日本語
植物由来成分含有食品の血清尿酸値低下効果検討試験
英語
A study of effect of food containing plant ingredient on serum uric acid
日本語
植物由来成分含有食品の血清尿酸値低下効果検討試験
英語
A study of effect of food containing plant ingredient on serum uric acid
日本語
植物由来成分含有食品の血清尿酸値低下効果検討試験
英語
A study of effect of food containing plant ingredient on serum uric acid
日本語
植物由来成分含有食品の血清尿酸値低下効果検討試験
英語
A study of effect of food containing plant ingredient on serum uric acid
日本/Japan |
日本語
なし
英語
None
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
植物由来成分含有食品摂取による血清尿酸値低下効果を検討する。
英語
To examine the effect of food containing plant ingredient on serum uric acid
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血清尿酸値
英語
Serum uric acid level
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
植物由来成分(用量①)含有食品を経口摂取(4週間)
英語
Ingestion of food containing plant ingredient
(Dosage 1) component food (4 weeks).
日本語
植物由来成分(用量②)含有食品を経口摂取(4週間)
英語
Ingestion of food containing plant ingredient (Dosage 2) component food (4 weeks).
日本語
植物由来成分非含有食品を経口摂取(4週間)
英語
Ingestion of food not-containing plant ingredient (4 weeks)
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1)同意取得時の年齢が20歳以上65歳以下の日本人男女
2)事前検査で空腹時の血清尿酸値が、目標値として5.0 mg/dL以上7.0 mg/dL以下の者
3)試験の目的・内容の十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解した上で自発的に試験への参加を志願し、書面で試験参加に同意した者
英語
1)Japanese subjects of both sexes above 20 years old- under 65 years old at the point of obtaining informed consent
2)Subjects with serum uric acid level of fasting above 5.0 mg/dL-under7.0 mg/dL as target value at pre-inspection
3)Subjects who competent to consent and give voluntary consent in writing with full understanding after receiving explanation of this study aim and contents.
日本語
1)血清尿酸値を低下させる健康食品、サプリメント、及び医薬品を使用している者(健康食品、サプリメント、及び医薬品の例は、別紙1,2を参照。)
2)生活習慣アンケートの結果から、被験者として不適切と判断された者
3)試験食品にアレルギー発症のおそれがある者
4)慢性疾患を有し、常時投薬が必要な疾患がある者、投薬治療を必要とした重篤な疾患既往歴のある者
5)糖尿病、肝疾患(肝炎)、腎疾患、心疾患などの重篤な疾患、甲状腺疾患、副腎疾患、その他代謝性疾患の既往歴を有する者
6)消化吸収に影響を与える消化器疾患の既往歴を有する者、又は手術歴がある者
7)摂取開始前の臨床検査値及び計測値から、被験者として不適当と判断された者
8)同意取得日から遡って1ヵ月以内に他の臨床試験に参加していた者、あるいは本試験期間中に他の臨床試験に参加する計画がある者
9)同意取得日から遡って1ヵ月以内に200 mLあるいは3ヵ月以内に400 mLを超える採血、成分献血を行った者
10)適正飲酒を超えた飲酒を常に行っている者
11)事前検査、各検査3日前からの禁酒ができない者
12)薬物依存、アルコール依存の既往歴、あるいは現病歴がある者
13)試験期間中に妊娠、授乳を予定している者
14)機能性食品を開発・製造する企業に勤めている者
15)その他、試験責任医師が被験者として不適当と判断した者
英語
1)Subjects who intake health food, supplements, and medical chemical (Refer to exhibit 1 and 2 for specific example of food, supplements, and medical chemical)
2)Subjects who is ineligible for this study due to results of lifestyle questionnaires.
3)Subjects who have risk to develop allergy.
4)Subjects who are under treatment for chronic disorders, or subjects who need treatment with medication for serious disorders
5)Subjects who have serious diabetes, hepatic disorder (liver inflammation), kidney disorder, and cardiac disorder, or subjects who have history of medication for thyroid disorder, adrenal gland disorder, and other metabolic disease
6)Subject who have history of treatment for digestive system that effects on digestion absorption or have history of operation on digestive system
7)Subjects who are ineligible based on clinical laboratory test results and objective measurement prior to the start of ingestion
8)Subjects who participated in other clinical trial within 1 month prior to obtaining informed consent, or subjects who are planning to participate other clinical trial during this study
9)Subjects who performed blood withdrawal or component blood donation of 200 mL within 1 month or over 400 mL within 3 month before the date of obtaining informed consent
10)Subjects who drinks beyond proper quantity consistently
11)Subjects who can not temperance since 3 days prior to the pre-inspection or each inspection
12)Subjects who have history of treatment for drug dependency or alcohol dependency, or currently under the treatment for drug dependency or alcohol dependency
13)Subjects who are willing to become pregnant or lactation during this study
14)Subjects who work at Development and production companies for functional food
15)Any candidates considered to be unsuitable for enrollment in the opinion of the principal investigator
60
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 水谷 麻衣 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Mai Mizutani |
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キリン株式会社
英語
Kirin Company, Limited
日本語
R&D本部 健康技術研究所
英語
Research Laboratories for Health Science & Food Technologies Research & Development Division
日本語
神奈川県横浜市鶴見区生麦一丁目17番1号
英語
1-17-1,Namamugi,Tsurumi-ku,Yokohama 230-8628 Japan
080-2049-5763
m-mizutani@kirin.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 今井 茂 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Shigeru Imai |
日本語
株式会社クロエ
英語
CROee. INC
日本語
エビデンス事業部
英語
Evidence Division
日本語
東京都豊島区南池袋1-13-23 YSビル2F
英語
2F YS Build. 1-13-23 Minamiikebukuro Toshima-ku, Tokyo, Japan
03-5953-2108
imai@croee.com
日本語
その他
英語
CROee.INC
日本語
株式会社クロエ
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Kirin Company, Limited
日本語
キリン株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
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いいえ/NO
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英語
2019 | 年 | 01 | 月 | 31 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
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英語
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英語
開始前/Preinitiation
2017 | 年 | 12 | 月 | 22 | 日 |
2018 | 年 | 02 | 月 | 06 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 03 | 月 | 06 | 日 |
2018 | 年 | 03 | 月 | 06 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000036093
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000036093