UMIN試験ID | UMIN000030891 |
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受付番号 | R000035253 |
科学的試験名 | 乳製品摂取による栄養成分の吸収促進効果の検討 -カロテノイド添加飲料による検討- |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/01/20 |
最終更新日 | 2018/04/13 08:49:54 |
日本語
乳製品摂取による栄養成分の吸収促進効果の検討
-カロテノイド添加飲料による検討-
英語
An evaluation study of enhancing effect of the absorption of nutrients from carotenoid concentrates by consumption of dairy products
日本語
乳製品摂取による栄養成分の吸収促進効果の検討
-カロテノイド添加飲料による検討-
英語
An evaluation study of enhancing effect of the absorption of nutrients from carotenoid concentrates by consumption of dairy products
日本語
乳製品摂取による栄養成分の吸収促進効果の検討
-カロテノイド添加飲料による検討-
英語
An evaluation study of enhancing effect of the absorption of nutrients from carotenoid concentrates by consumption of dairy products
日本語
乳製品摂取による栄養成分の吸収促進効果の検討
-カロテノイド添加飲料による検討-
英語
An evaluation study of enhancing effect of the absorption of nutrients from carotenoid concentrates by consumption of dairy products
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy subjects
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
乳製品摂取による栄養成分の吸収促進効果の検討
英語
To confirm the enhancing effect of the absorption of nutrients by consumption of dairy products
生物学的利用性/Bio-availability
日本語
英語
日本語
血漿β-カロテン濃度
英語
Plasma beta-carotene level
日本語
血漿リコペン、ルテイン、α-カロテン、ゼアキサンチン濃度
英語
Plasma lycopene, lutein, alpha-carotene, zeaxanthin levels
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食品を単回摂取する。13日以上20日以内のウォッシュアウト後、対照食品を単回摂取する。
英語
Subjects consume the active food once a day. After the washout period (from 13 days to 20 days), subjects consume the placebo food once a day.
日本語
対照食品を単回摂取する。13日以上20日以内のウォッシュアウト後、被験食品を単回摂取する。
英語
Subjects consume the placebo food once a day. After the washout period (from 13 days to 20 days), subjects consume the active food once a day.
日本語
英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
35 | 歳/years-old | 以下/>= |
男/Male
日本語
1)本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した者
2)試験参加の同意文書取得時点での年齢が20歳以上35歳以下の男性
3)スクリーニング検査時のBMIが18.5 kg/m2以上25.0 kg/m2未満の者
英語
1) Subjects giving written informed consent
2) Males aged 20 to 35 years old when consent acquisition
3) Subjects whose body mass index (BMI) is from 18.5 kg/m2 to 25.0 kg/m2
日本語
1)スクリーニング検査前1ヶ月間に、本試験に影響を及ぼす可能性がある医薬品、医薬部外品、サプリメント、健康食品(栄養機能食品、特定保健用食品、機能性表示食品)、カロテノイド強化食品を週2日以上摂取している者、また試験期間中に摂取する予定のある者
2)重篤または進行性の持病や症状を有する者
3)試験責任医師または試験分担医師により、脂質、糖代謝、肝機能、腎機能異常と判断された者
4)食物アレルギーを有する者
5)乳糖不耐症を有する者
6)過去に消化器系の手術を行った者
7)スクリーニング検査前1ヶ月間に、喫煙した者
8)スクリーニング検査前1ヶ月間に、他の臨床試験またはモニター試験に参加した者、あるいは本試験の参加同意文書取得後に他の臨床試験に参加する予定のある者
9)その他、試験責任医師または試験分担医師が被験者として不適当と判断した者
英語
1) Subjects who routinely use pharmaceuticals, quasi-drugs, dietary supplement, food for specified health uses, supplements containing carotenoids more than two days per week, or during this study period
2)Subjects who have chronic diseases and administer treatments and medications
3) Subjects who have abnormal lipid metabolism, glucose metabolism, liver function, or kidney function
4) Subjects who have food allergy
5) Subjects who have lactose intolerance
6) Subjects who operated digestive surgical.
7) Subjects who habitually smoke within a month
8) Subjects who participated in other clinical trials within a month or plan to participate other clinical trials during this study period
9) Others who have been determined ineligible by principal investigator or sub-investigator.
10
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 浅見 幸夫 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yukio Asami |
日本語
株式会社 明治
英語
Meiji Co., Ltd.
日本語
研究本部 乳酸菌研究所
英語
Food Microbiology Research Laboratories, R&D Division
日本語
東京都八王子市七国1-29-1
英語
1-29-1 Nanakuni, Hachiouji, Tokyo
042-632-5822
yukio.asami@meiji.com
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 深澤 朝幸 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Tomoyuki Fukasawa |
日本語
株式会社 明治
英語
Meiji Co., Ltd.
日本語
研究本部 乳酸菌研究所
英語
Food Microbiology Research Laboratories, R&D Division
日本語
東京都八王子市七国1-29-1
英語
1-29-1 Nanakuni, Hachiouji, Tokyo
042-632-5822
tomoyuki.fukasawa@meiji.com
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その他
英語
Meiji Co., Ltd.
日本語
株式会社 明治
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英語
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自己調達
英語
Meiji Co., Ltd.
日本語
株式会社 明治
日本語
営利企業/Profit organization
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英語
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英語
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英語
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英語
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いいえ/NO
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英語
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英語
2018 | 年 | 01 | 月 | 20 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 12 | 月 | 25 | 日 |
2018 | 年 | 02 | 月 | 05 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 01 | 月 | 19 | 日 |
2018 | 年 | 04 | 月 | 13 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000035253
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000035253
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |