UMIN試験ID | UMIN000030186 |
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受付番号 | R000034478 |
科学的試験名 | 3つの食事法による食後血糖値推移の検証(ソイファースト効果の検証) |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/12/01 |
最終更新日 | 2018/03/01 08:35:05 |
日本語
3つの食事法による食後血糖値推移の検証(ソイファースト効果の検証)
英語
Examination on a transition in a post-meal blood sugar level by three dietary methods(examination on soy first effects)
日本語
3つの食事法による食後血糖値推移の検証(ソイファースト効果の検証)
英語
Examination on a transition in a post-meal blood sugar level by three dietary methods(examination on soy first effects)
日本語
3つの食事法による食後血糖値推移の検証(ソイファースト効果の検証)
英語
Examination on a transition in a post-meal blood sugar level by three dietary methods(examination on soy first effects)
日本語
3つの食事法による食後血糖値推移の検証(ソイファースト効果の検証)
英語
Examination on a transition in a post-meal blood sugar level by three dietary methods(examination on soy first effects)
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
30歳以上50歳未満の健常な男女及び女性を対象に、3つの食事法による食後血糖値推移を検証する。
英語
To examine transitions in the post-meal blood sugar level among healthy males and females aged 30 and over, below 50 by three dietary methods.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
1)食後血糖値
2)満腹感アンケート
3)AUC(Area Under Curve)
英語
1)Post-meal blood sugar level
2)Survey on fullness
3)AUC (Area Under Curve)
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
用量対照/Dose comparison
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
塩おにぎり(温かいもの)2個。8分以内に摂取。
英語
On the day intake of the two of warmed rice balls within 8 minutes.
日本語
サラダ完食後塩おにぎり(温かいもの)2個。13分以内に摂取。
英語
On the day intake of the two of warmed rice balls after finished eating the salad within 13 minutes.
日本語
蒸し豆を完食後塩おにぎり(温かいもの)2個。13分以内に摂取。
英語
On the day intake of the two of warmed rice balls after finished eating the boiled soybeans within 13 minutes.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
30 | 歳/years-old | 以上/<= |
50 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1)年齢:30歳以上50歳未満
2)性別:日本国籍の男性及び女性
3)BMIが22以上25未満の者
4)1日3食炭水化物を摂取している者
英語
1)Age:30 and over, below 50.
2)Sex:Males and females with Japanese nationality.
3)BMI of 22 and over, below 25.
4)Consumption of carbohydrates in three meals a day.
日本語
1)現在、何らかの薬剤治療を行っているもしくは医師の管理下のもと、運動・食事療法を行っている者
2)肝疾患又は腎・内分泌・心血管系・胃腸・肺・血液・代謝性の重篤な疾患の既往又は合併がある者
3)不整脈および高度の貧血のある者
4)血液凝固剤を使用している者
5)めまい、立ちくらみ、動悸、頭痛、息切れなどの症状がある者
6)肝炎の既往、現病を有する者
7)現在、血糖値に影響を及ぼすと考えられる健康食品、サプリメントを摂取している者
8)妊娠中または授乳中の者
9)精神障害(うつ病等)の現病、もしくは既往のある者
10)薬剤アレルギー・食物アレルギーの既往のある者
11)夜間勤務がある等、交代制勤務の者
12)現在、他の臨床試験に参加している、もしくは過去3ヶ月以内に他の治験に参加した者
13)その他、試験責任医師が試験の対象として不適当と判断した者
英語
1)Currently in treatment with medication, or currently in exercise therapy and/or dietary therapy under medical supervision.
2)Previous history of hepatic disorder, severe kidney, endocrine, cardiovascular, gastrointestinal, pulmonary, hematological, or metabolic disorder, or a complication of these.
3)Arrhythmia or serious anemia.
4)Use of a coagulant.
5)Symptoms of dizziness, lightheadedness, palpitation, headache, breathlessness, etc.
6)Presence or previous history of hepatitis.
7)Current intake of a health food product or a supplement that has an influence on the blood sugar level.
8)Pregnant or nursing.
9)Presence or previous history of mental disorder (depression, etc.).
10)Presence or previous history of allergic reaction to medication or a food product.
11)Working on night shift or with alternative work schedule.
12)Participation in any other clinical study involving human subjects within 3 months or current participation in any other clinical study involving human subjects.
13)Subjects who are deemed to be unsuitable by the investigator.
12
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 落谷大輔 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Ochitani Daisuke |
日本語
株式会社ヒューマR&D
英語
HUMA R&D CORP
日本語
臨床開発部
英語
Clinical Development Division
日本語
東京都港区芝5-31-19 オーエックス田町ビル10F
英語
Oekkusu Bldg10F 5-31-19 Shiba Minato-ku Tokyo 108-0014 Japan
81-3-3431-1260
ochitani@huma-c.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 落谷大輔 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Ochitani Daisuke |
日本語
株式会社ヒューマR&D
英語
HUMA R&D CORP
日本語
臨床開発部
英語
Clinical Development Division
日本語
東京都港区芝5-31-19 オーエックス田町ビル10F
英語
Oekkusu Bldg10F 5-31-19 Shiba Minato-ku Tokyo 108-0014 Japan
81-3-3431-1260
ochitani@huma-c.co.jp
日本語
その他
英語
HUMA R&D CORP
日本語
株式会社ヒューマR&D
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Integrate co., ltd.
日本語
株式会社インテグレート
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2017 | 年 | 12 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 11 | 月 | 10 | 日 |
2017 | 年 | 12 | 月 | 01 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
2018 | 年 | 03 | 月 | 01 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000034478
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000034478
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |