UMIN試験ID | UMIN000030182 |
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受付番号 | R000034477 |
科学的試験名 | 高γ-PGA納豆の単回摂取による食後血糖上昇抑制効果の検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/11/30 |
最終更新日 | 2019/05/10 11:01:25 |
日本語
高γ-PGA納豆の単回摂取による食後血糖上昇抑制効果の検討
英語
Examination of the efficacy of the high gamma PGA natto on the suppression of postprandial glucose elevation by single-dose test.
日本語
高γ-PGA納豆単回摂取試験
英語
The single-dose test of the high gamma PGA natto.
日本語
高γ-PGA納豆の単回摂取による食後血糖上昇抑制効果の検討
英語
Examination of the efficacy of the high gamma PGA natto on the suppression of postprandial glucose elevation by single-dose test.
日本語
高γ-PGA納豆単回摂取試験
英語
The single-dose test of the high gamma PGA natto.
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy subjects
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
はい/YES
日本語
高γ-PGA納豆による食後血糖上昇抑制効果の可能性について検討する。
英語
To examine the efficacy of the high gamma PGA natto on the suppression of postprandial glucose elevation.
有効性/Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
説明的/Explanatory
該当せず/Not applicable
日本語
食事負荷後120分間の血糖上昇曲線下面積
英語
Incremental area under the curve of plasma glucose (0-120 min)
日本語
1.グルコース濃度[静脈血](空腹時から負荷後120分)
2.インスリン濃度(空腹時から負荷後120分)
3.官能評価(検査食の食味等についての質問紙調査)
英語
1.Plasma glucose level(0-120 min)
2.Plasma insulin level(0-120 min)
3.Organoleptic evaluation(eating quality of test meal)
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
実薬・標準治療対照/Active
いいえ/NO
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
中央登録/Central registration
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
低γ-PGA納豆
英語
Low gamma PGA natto
日本語
高γ-PGA納豆
英語
High gamma PGA natto
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
64 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1.BMI18.5kg/m2以上25.0kg/m2未満の者
2.空腹時血糖値が126mg/dL未満かつHbA1c(NGSP値)6.5%未満で、75gブドウ糖負荷試験における負荷後2時間血糖値が200mg/dLの者
3.研究の内容の説明を受け、本人より文書での本研究への参加の同意を取得できた者
英語
1.BMI not less than 18.5 kg/m2, under 25.0 kg/m2.
2.FPG less than 126 mg/dL and HbA1c less than 6.5% and 2-hour post-75 g oral glucose tolerance test plasma glucose levels less than 200 mg/dL.
3.Capable of giving informed consent.
日本語
1.糖尿病の治療中の者
2.脂質異常症や高血圧、貧血の治療のために薬を服用している者
3.ワルファリンを服用している者
4.糖代謝に影響する薬やサプリメント類、特定保健用食品、機能性表示食品を常用している者
5.貧血と診断された者、過去に貧血の治療を受けていたことのあるもの
6.他の臨床試験に参加中または参加を予定している者
7.担当医師が本研究への参加に適切でないと判断した者
英語
1. Subjects who are treated for diabetes.
2. Subjects who are taking medications for dislipidemia, hypertention, and anemia.
3. Subjects who are taking warfarin.
4. Subjects who are habitually taking medication and/or supplement (including "food for specified health use", and "foods with function claims") that affect glucose metabolism.
5.Subjects who are diagnosed for anemia or have treatment history for anemia.
6. Subjects who are enrollment in another interventional study
7. Subjects who were recognized unsuitable for this study by the Investigator.
20
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 橋本 幸一 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Koichi Hashimoto |
日本語
筑波大学医学医療系
英語
University of Tsukuba, Faculty of Medicene
日本語
JA茨城県厚生連寄付講座 臨床研究地域イノベーション学
英語
Course of clinical research and regional innovation donated by the Japan Agriculture Ibaraki Public Welfare Federation
日本語
茨城県つくば市天王台1-1-1
英語
1-1-1 Tennodai, Tsukuba, Ibaraki, Japan
029-853-3064
koichi.hashimoto@md.tsukuba.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 橋本 幸一 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Koichi Hashimoto |
日本語
筑波大学医学医療系
英語
University of Tsukuba, Faculty of Medicene
日本語
JA茨城県厚生連寄付講座 臨床研究地域イノベーション学
英語
Course of clinical research and regional innovation donated by the Japan Agriculture Ibaraki Public
日本語
茨城県つくば市天王台1-1-1
英語
1-1-1 Tennodai, Tsukuba, Ibaraki, Japan
029-853-3064
koichi.hashimoto@md.tsukuba.ac.jp
日本語
その他
英語
Course of clinical research and regional innovation donated by the Japan Agriculture Ibaraki Public Welfare Federation
Fuculty of Medicine
University of Tsukuba
日本語
筑波大学医学医療系
JA茨城県厚生連寄附講座 臨床研究地域イノベーション学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Course of clinical research and regional innovation donated by the Japan Agriculture Ibaraki Public Welfare Federation
Fuculty of Medicine
University of Tsukuba
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農林水産省
日本語
日本の官庁/Japanese Governmental office
日本語
英語
日本語
1タカノフーズ株式会社
2茨城県工業技術センター
3農研機構 食品研究部門
英語
1.Takanofoods Co., Ltd.
2.Industrial technology insutitute of Ibaraki prefecture
3.National agriculture and food research organization, food research institute
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
筑波大学附属病院(茨城県)
2017 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
2017 | 年 | 12 | 月 | 04 | 日 |
2017 | 年 | 12 | 月 | 11 | 日 |
2018 | 年 | 04 | 月 | 28 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
2019 | 年 | 05 | 月 | 10 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000034477
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000034477
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |