UMIN試験ID | UMIN000027510 |
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受付番号 | R000031531 |
科学的試験名 | 貧血・貧血傾向の女性における鉄添加ドリンク摂取クロスオーバー試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/11/16 |
最終更新日 | 2019/02/27 11:30:50 |
日本語
貧血・貧血傾向の女性における鉄添加ドリンク摂取クロスオーバー試験
英語
Iron supplement drink intake crossover test in women with anemia or anemia tendency.
日本語
貧血改善試験
英語
Anemia improvement test.
日本語
貧血・貧血傾向の女性における鉄添加ドリンク摂取クロスオーバー試験
英語
Iron supplement drink intake crossover test in women with anemia or anemia tendency.
日本語
貧血改善試験
英語
Anemia improvement test.
日本/Japan |
日本語
健常人(治療を必要としない程度の貧血・貧血傾向の者)
英語
Healthy individual.(Those with anemia / anemia tendency that does not require treatment.)
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
鉄分・亜鉛・葉酸・カルシウムを含むドリンクを経口摂取する事による貧血症状の改善を確認する。
英語
Confirm the improvement of symptoms of anemia by orally ingesting a drink containing iron, zinc, folic acid, and calcium.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血中ヘモグロビン値
採血はドリンク摂取開始前、摂取2週目、摂取最終日(摂取4週目)に実施する。
英語
Blood hemoglobin value
Blood sampling should be done before the start of drink ingestion, at 2 weeks on ingestion, on the final day of ingestion (at 4 weeks of ingestion).
日本語
血清鉄、血清葉酸、血清亜鉛
採血はドリンク摂取開始前、摂取2週目、摂取最終日(摂取4週目)に実施する。
英語
Serum iron, serum folic acid, serum zinc
Blood sampling should be done before the start of drink ingestion, at 2 weeks on ingestion, on the final day of ingestion (at 4 weeks of ingestion).
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
鉄7.5 mg、亜鉛10.0 mg、カルシウム200 mg、葉酸240 maicrogを添加したドリンクを1日1本(100ml)
英語
A drink containing 7.5 mg of iron, 10.0 mg of zinc, 200 mg of calcium and 240 maicrog of folic acid was added to one drink (100 ml) per day,
日本語
鉄、亜鉛、カルシウム、葉酸を添加していないドリンクをドリンクを1日1本(100ml)
英語
Drinks without iron, zinc, calcium, or folic acid added 1 bottle of drink (100 ml).
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
女/Female
日本語
医師が試験参加者として適任と判断した者
血中ヘモグロビン値8.4-12.4g/dl
英語
Those who judged that a doctor is eligible as an exam participant
Blood hemoglobin value 9.0 - 11.8 g / dl
日本語
1)慢性の病気を有する
2)重篤な病気を有し、現在通院中
3)鉄剤(医薬品)を服用中
4)鉄分を強化するコンセプトの商品を摂取中
5)試験担当医師が試験参加者として不適当と判断した者
英語
1) Have a chronic illness.
2) Have serious illness, are in the hospital.
3) Taking medicines containing iron.
4) Ingesting products containing iron content.
5) Person who judged that the examining physician is inappropriate as the exam participant.
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日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 西川 政勝 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Masakatsu Nishikawa, M.D.,Ph.D. |
日本語
国立大学法人三重大学医学部附属病院
英語
Mie University Hospital
日本語
臨床研究開発センター
英語
Clinical Research and Development Center
日本語
〒514-8507 三重県津市江戸橋2-174
英語
2-174 Edobashi, Tsu, Mie 514-8507, Japan
059-232-1111
nisikawa@clin.medic.mie-u.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 梅田 幸嗣 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Koji Umeda,Ph.D. |
日本語
株式会社機能食品研究所
英語
KSK Laboratories,Inc.
日本語
代表
英語
representative
日本語
〒514-0027三重県津市大門7-15津センターパレス4F
英語
t.c.p 4F,7-15 Daimon, Tsu, Mie 514-0027, Japan
059-253-8091
info@ksk-lab.co.jp
日本語
三重大学
英語
Mie University, Graduate School of Medicine
日本語
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日本語
英語
日本語
その他
英語
Research funds obtained from ICREO CO., LTD. are received by KSK Laboratories,Inc.
日本語
アイクレオ(株)から得た研究資金を臨床試験受託会社である(株)機能食品研究所が受領し、(株)機能食品研究所と三重大学医学部附属病院との共同研究として実施する。
日本語
営利企業/Profit organization
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英語
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英語
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英語
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英語
いいえ/NO
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英語
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英語
国立大学法人三重大学 総合研究棟2
2017 | 年 | 11 | 月 | 16 | 日 |
最終結果が公表されている/Published
http://www.che.tohoku.ac.jp/~scf/ouyouyakuri_top.htm
日本語
主解析項目の血中ヘモグロビン値について、試験飲料群で有意に上昇した。プラセボ飲料群の血中ヘモグロビン値に変化は確認されなかった。
副次解析項目に於いて、試験飲料群では、赤血球、ヘマトクリット、MCV(赤血球容積)、MCH(平均赤血球ヘモグロビン)、MCHC(平均赤血球ヘモグロビン濃度)、フェリチン、血清カルシウム、葉酸が増加した。
試験期間中の飲料摂取による有害事象は発生しなかった。
英語
Hemoglobin values increased significantly after intake of the test beverage, which was the primary endpoint. There was no change in hemoglobin values in the placebo beverage group.
The secondary endpoints, including red blood cell, hematocrit, mean corpuscular volume, mean corpuscular hemoglobin, mean corpuscular hemoglobin concentration, ferritin, serum calcium, and folic acid were increased in the test beverage group.
No adverse events were caused by intake of the beverages during the study period.
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英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 05 | 月 | 29 | 日 |
2017 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
2018 | 年 | 12 | 月 | 31 | 日 |
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英語
2017 | 年 | 05 | 月 | 27 | 日 |
2019 | 年 | 02 | 月 | 27 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000031531
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000031531
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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研究症例データ | |
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