UMIN試験ID | UMIN000027489 |
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受付番号 | R000031496 |
科学的試験名 | ウコン含有食品摂取による肝機能への影響確認試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/05/25 |
最終更新日 | 2017/05/25 15:19:12 |
日本語
ウコン含有食品摂取による肝機能への影響確認試験
英語
A study to evaluate the effect of a food containing Curcuma longa on liver function
日本語
ウコン含有食品摂取による肝機能への影響確認試験
英語
A study to evaluate the effect of a food containing Curcuma longa on liver function
日本語
ウコン含有食品摂取による肝機能への影響確認試験
英語
A study to evaluate the effect of a food containing Curcuma longa on liver function
日本語
ウコン含有食品摂取による肝機能への影響確認試験
英語
A study to evaluate the effect of a food containing Curcuma longa on liver function
日本/Japan |
日本語
なし
英語
N/A
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
本試験は、ウコン含有食品を8週間摂取させた時の肝機能改善効果を確認する。
英語
This study examine effect of a food containing Curcuma longa for improving liver function for 8 weeks ingestion.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
1.アスパラギン酸アミノトランスフェラーゼ(AST),投与0,4,8週目,投与後4週目
2.アラニンアミノトランスフェラーゼ(ALT),投与0,4,8週目,投与後4週目
3.γ-グルタミルトランスペプチダーゼ(γ-GTP),投与0,4,8週目,投与後4週目
英語
1. Aspartate aminotransferase (AST) at 0, 4, 8 weeks in the intervention and 4 weeks after the intervention.
2. Alanine aminotransferase (ALT) at 0, 4, 8 weeks in the intervention and 4 weeks after the intervention.
3. Gammma glutamyltransferase (Gammma-GTP) at 0, 4, 8 weeks in the intervention and 4 weeks after the intervention.
日本語
1.アンケート調査(POMS短縮版),投与0,4,8週目,投与後4週目
英語
1.Questionnaire survey (POMS-Brief) at 0, 4, 8 weeks in the intervention and 4 weeks after the intervention.
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食品(ウコンを低用量含む錠剤)を一日5粒ずつ経口摂取(8週間)
英語
Oral ingestion of the test product containing low dose of Curcuma longa (5 tablets per a day; 8 weeks)
日本語
被験食品(ウコンを高用量含む錠剤)を一日5粒ずつ経口摂取(8週間)
英語
Oral ingestion of the test product containing high dose of Curcuma longa (5 tablets per a day; 8 weeks)
日本語
被験食品(ウコンを含まない錠剤)を一日5粒ずつ経口摂取(8週間)
英語
Oral ingestion of the test product not containing Curcuma longa (5 tablets per a day; 8 weeks)
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
(1) 年齢20歳から64歳までの男女
(2) 事前検査の結果からASTの値が40 U/L未満かつALTの値が45 U/L未満の者
(3) 週5日以上飲酒の習慣がある者
(4) 事前検査のBMIが18以上30未満の者
(5) (1)から(4)に該当する者のうち、ALTの高い者から一定数選択する。
英語
(1) Males and females from 20 to 64 years of age
(2) Participants whose AST levels are <40 U/L and ALT levels are <45 U/L based on the results of preliminary examination
(3) Participants who have a drinking habit (>=5 days a week)
(4) Participants whose BMI are >=18 and <30 based on the results of preliminary examination
(5) ALT levels were top 48 out of the participants applying to the criteria (1) - (4)
日本語
(1) 二日酔い改善等の肝機能に影響を及ぼす可能性のある医薬品、健康食品、特定保健用食品を常用している者
(2) ウコンを含む医薬品、健康食品を常用している者
(3) 生活習慣アンケートの回答結果から、被験者として不適と判断される者
(4) 研究に関連してアレルギー発症のおそれがある者
(5) 常時投薬が必要な疾患がある者、投薬治療を必要とした重篤な疾患既往歴のある者
(6) 摂取開始前の臨床検査値及び測定値に、基準範囲から著しく外れた値がみられる者
(7) 本研究開始時に他の臨床試験に参加している者
(8) 研究期間中に妊娠、授乳の予定がある者
(9) その他、試験責任医師が被験者として不適当と判断した者
英語
(1) Participants who consecutively intake pharmaceutical or healthcare food which is possible to influence liver function
(2) Participants who consecutively intake pharmaceutical or healthcare food including Curcuma longa
(3) Participants who are judged as unsuitable for the study based on the results of lifestyle questionnaire
(4) Participants having possibilities for emerging allergy related to the study
(5) Participants having a disease requiring regular medication or a history of serious diseases for which medication was required
(6) Participants who are judged as unsuitable for the study based on the results of clinical and physical examination on preliminary examination
(7) Participants who have participated in other clinical studies
(8) Participants who intend to become pregnant or lactating
(9) Subjects judged as unsuitable for the study by the investigator for other reasons
48
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 山本 佳弘 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshihiro Yamamoto |
日本語
ハウスウェルネスフーズ株式会社
英語
House Wellness Foods Corporation
日本語
開発研究所
英語
Research and Development Institute
日本語
兵庫県伊丹市鋳物師3-20
英語
Imoji 3-20, Itami, Hyogo
072-778-1121
Yamamoto_Yoshihiro@house-wf.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 川﨑 健吾 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kawasaki Kengo |
日本語
ハウスウェルネスフーズ株式会社
英語
House Wellness Foods Corporation
日本語
開発研究所
英語
Research and Development Institute
日本語
兵庫県伊丹市鋳物師3-20
英語
Imoji 3-20, Itami, Hyogo
072-778-1127
Kawasaki_Kengo@house-wf.co.jp
日本語
その他
英語
House Wellness Foods Corporation Research and Development Institute
日本語
ハウスウェルネスフーズ株式会社 開発研究所
日本語
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英語
日本語
その他
英語
House Wellness Foods Corporation
日本語
ハウスウェルネスフーズ株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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英語
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いいえ/NO
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英語
2017 | 年 | 05 | 月 | 25 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
試験終了/Completed
2014 | 年 | 04 | 月 | 12 | 日 |
2014 | 年 | 05 | 月 | 12 | 日 |
2014 | 年 | 08 | 月 | 14 | 日 |
2014 | 年 | 08 | 月 | 29 | 日 |
2014 | 年 | 08 | 月 | 30 | 日 |
2014 | 年 | 10 | 月 | 09 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 05 | 月 | 25 | 日 |
2017 | 年 | 05 | 月 | 25 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000031496
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000031496
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |