UMIN試験ID | UMIN000024866 |
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受付番号 | R000028619 |
科学的試験名 | Lactobacillus gasseri PA-3含有ヨーグルト摂取における血清尿酸値低減作用の検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/11/16 |
最終更新日 | 2017/11/17 16:50:56 |
日本語
Lactobacillus gasseri PA-3含有ヨーグルト摂取における血清尿酸値低減作用の検討
英語
A study for decreasing effects of yogurt containing Lactobacillus gasseri PA-3 on the serum uric acid levels
日本語
試験食品摂取による尿酸値低減効果の検討試験
英語
A study for decreasing effects of yogurt on the serum uric acid levels
日本語
Lactobacillus gasseri PA-3含有ヨーグルト摂取における血清尿酸値低減作用の検討
英語
A study for decreasing effects of yogurt containing Lactobacillus gasseri PA-3 on the serum uric acid levels
日本語
試験食品摂取による尿酸値低減効果の検討試験
英語
A study for decreasing effects of yogurt on the serum uric acid levels
日本/Japan |
日本語
健常な成人
英語
Healthy adult
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
Lactobacillus gasseri PA-3含有ヨーグルトの継続摂取による尿酸値低減効果を検討する。
英語
The objective of this study is to evaluate the influence of successive intake of yogurt containing Lactobacillus gasseri PA-3 on the serum uric acid levels.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血清尿酸値とその変化
英語
Serum uric acid level and change
日本語
1) AST(GOT)、ALT(GPT)、γ-GTP、ALP、LDH、総コレステロール、LDL-コレステロール、HDL-コレステロール、中性脂肪、BUN、血清クレアチニン、血糖、HbA1c、Na、K、Clとその変化
2) 尿中クレアチニン、尿中尿酸とその変化
3) 体重、BMIとその変化
4) 血圧、脈拍数とその変化
5) 尿中尿酸排泄量、尿酸クリアランス、クレアチニンクリアランス、尿酸排泄率とその変化
英語
1) AST(GOT), ALT(GPT),gamma-GTP, ALP, LDH, total cholesterol, LDL cholesterol, HDL cholesterol, triglyceride , urea nitrogen, serum creatinine, blood sugar, HbA1c, Na, Cl, K and change
2) urine creatinine, urine uric acid and change
3) body weight, BMI and change
4) blood pressure, pulse rate and change
5) the amount of urinary excretion of uric acid, uric acid clearance, creatinine clearance, the rate of urinary excretion of uric acid and change
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
はい/YES
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
知る必要がない/No need to know
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
Lactobacillus gasseri PA-3含有ヨーグルトを8週間摂取
英語
Consumption of yogurt containing Lactobacillus gasseri PA-3 for 8 weeks
日本語
Lactobacillus gasseri PA-3非含有ヨーグルトを8週間摂取
英語
Consumption of yogurt without Lactobacillus gasseri PA-3 for 8 weeks
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男/Male
日本語
1)20歳以上の男性健常者
2)スクリーニング1回目かつ2回目の血清尿酸値が5.0mg/dL以上7.0mg/dL以下の者
3)本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した者
英語
1) Male subjects aged twenty or more
2) Subjects who have a serum uric acid level of 5.0 mg / dL or more and 7.0 mg / dL or less for screening 1st and 2nd
3) Subjects who can understand the purpose and the contents of this study, and can agree to participation to this study by letter
日本語
1)高尿酸血症や痛風に対する薬物療法や医師による生活指導を受けている者
2)痛風の既往歴を有する者
3)明治プロビオヨーグルトPA-3を日常的に摂取している者
4)血清尿酸値低下に有効な健康食品を常用している者
5)日常的に激しい運動する者
6)尿路感染症、肝疾患、心疾患、尿路結石、腎障害、高血圧症、糖尿病を罹患している者または既往歴のある者のうち、薬物療法を受けている者または試験期間中に薬物療法を受ける予定の者
7)普段の生活で過度の偏食をしている者
8)乳アレルギーを有する者
9)同意取得前1か月以内に他の臨床試験に参加していた者
10)その他、試験責任医師または試験担当医師に被験者として不適当と判断された者
英語
1) Subjects who are instructed pharmacotherapy for hyperuricemia or gout or life guidance by physician
2) Subjects who have the past medical history of gout
3) Subjects who routinely take Meiji Probio Yogurt PA-3
4) Subjects who routinely take health food effective for reducing serum uric acid levels
5) Subjects who routinely intensive exercises
6) Among subjects who have or have a history of urinary tract infections, liver diseases, heart diseases, urolithiasis, renal disorders, hypertension, diabetes mellitus, subjects who are undergoing pharmacotherapy or who are planning to receive pharmacotherapy during the study
7) Subjects who are routinely unbalanced on dietary habits
8) Subjects who show allergic responses to dairy products
9) Subjects who have participated in other clinical tests within the past one month
10) Subjects who were judged inadequate by investigator for other reasons
240
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 古木名 和枝 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kazue Kogina |
日本語
医療法人社団平郁会 日本橋かきがら町クリニック
英語
Nihonbashi Kakigara Cho Clinic
日本語
内科
英語
internal medicine
日本語
東京都中央区日本橋蛎殻町1-10-4 宮田ビル2F
英語
MIYATA Building 2F, 1-10-4 Nihonbashikakigara-cho, Chuo-ku, Tokyo
03-5651-1361
kaki.cl@heiikukai.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 伊藤 昌徳 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Masanori Ito |
日本語
メビックス株式会社
英語
Mebix, Inc.
日本語
研究推進グループ
英語
Research Promotion Group
日本語
東京都港区虎ノ門4-1-28 虎ノ門タワーズオフィス14階
英語
TORANOMON TOWERS OFFICE 14F, 4-1-28 Toranomon, Minato-ku, Tokyo
03-4362-4507
yogurt-pa3@mebix.co.jp
日本語
その他
英語
Nihonbashi Kakigara Cho Clinic
日本語
医療法人社団平郁会 日本橋かきがら町クリニック
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Meiji Co.,ltd.
日本語
株式会社 明治
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2016 | 年 | 11 | 月 | 16 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 11 | 月 | 15 | 日 |
2016 | 年 | 11 | 月 | 18 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 11 | 月 | 16 | 日 |
2017 | 年 | 11 | 月 | 17 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000028619
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000028619
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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