UMIN試験ID | UMIN000020948 |
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受付番号 | R000024174 |
科学的試験名 | 玄米包装米飯を用いたGI値測定試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/02/09 |
最終更新日 | 2016/12/27 16:16:43 |
日本語
玄米包装米飯を用いたGI値測定試験
英語
GI value measurement of boil-in-bag brown rice
日本語
玄米包装米飯を用いたGI値測定試験
英語
GI value measurement of boil-in-bag brown rice
日本語
玄米包装米飯を用いたGI値測定試験
英語
GI value measurement of boil-in-bag brown rice
日本語
玄米包装米飯を用いたGI値測定試験
英語
GI value measurement of boil-in-bag brown rice
日本/Japan |
日本語
健常な成人
英語
Healthy adult
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
発酵玄米米飯を用いて血糖応答(GI値)を確認する。
英語
To evaluate the glycemic index (GI) of boil-in-bag fermented brown rice.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
グリセミックインデックス(GI)
試験食摂取当日に測定
英語
Glycemic index(GI)
Measurement of GI on a day when test foods were eaten.
日本語
血糖上昇曲線下面積
英語
Incremental area under the curve of blood glucose concentration
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
基準食(サトウのごはん/147g)を被験者半数に単回摂取させ、1週間のウォッシュアウト期間後に試験食(玄米包装米飯/222g)を単回摂取させる。
英語
A single dose of the placebo rice (Satoh no gohan, 147g) is administered to half members of the subjects, with a wash-out period of 1 week, followed by the single-dose treatment of the test rice (fermented brown rice, 222g).
日本語
試験食(玄米包装米飯/222g)を残りの被験者に単回摂取させ、1週間のウォッシュアウト期間後に基準食(サトウのごはん/147g)を単回摂取させる。
英語
A single dose of the test rice (fermented brown rice, 222g) is administered to residuals of the subjects, with a wash-out period of 1 week, followed by the single-dose treatment of the placebo rice (Satoh no gohan, 147g).
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
50 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1.BMIが30以下であること
2.空腹時血糖が70mg/dl以上110mg/dl以内であること
3.本食品ヒト試験への参加を志願し、文章により同意する能力を有する者
4.スクリーニング検査を実施し、試験責任医師、試験担当医師が被験者として適切だと判断した者
英語
1.Body mass index (BMI) = <30.
2.Fasting plasma glucose 70-110mg/dl
3.Volunteers being able to make self-judgent to particupate in this study and giving written informed consent.
4.Volunteers having screening test results judged to be appropriate for this study by investigator.
日本語
1.重篤な肝障害、腎障害、心血管系疾患で本試験に不適当と考えられる既往を有する者
2.胃切除、腸管切除及び本試験に不適当と考えられる消化器系疾患の既往を有する者
3.糖尿病リスクのある者や糖尿病の方(空腹時血糖が110mg/dl以上、ヘモグロビンA1cが5.9%以下)
4.その他、試験責任医師が被験者として不適格と判断した者
英語
1.Volunteers having severe history of the diseases (liver,kidney,hert,blood) judged to be inappropriate for this study.
2.Volunteers received gastrectomy,enterectomy,and gastro-intestinal dedeases,judged to be inappropriate for this study.
3.Volunteers having risk of diabetes mellitus (fasting plasma glucose > = 110mg/dl and HbA1c > = 5.9%).
4.Volunteers rejected participating in this study by chief investigater.
10
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 渡辺賢一 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kenichi Watanabe |
日本語
新潟薬科大学
英語
Niigata Universty of Pharmacy and Applied Life Sciences
日本語
臨床薬理学研究室
英語
Laboratory of Clinical pharmacology
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島265-1
英語
265-1, Higashijima, Akiha-ku, Niigata City
0250-25-5267
watanabe@nupals.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 新潟バイオリサーチパーク株式会社 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Niigata Bio-Research Park, Inc |
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
日本語
事業推進部
英語
Business promotion division
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島316-2
英語
316-2 Higashijima, Akiha-ku, Niigata, 956-0811, Japan
0250-25-1196
goto@nbrp.co.jp
日本語
その他
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
BIOTECH JAPAN CORPORATION
日本語
株式会社バイオテックジャパン
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
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英語
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英語
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英語
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英語
いいえ/NO
日本語
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英語
2016 | 年 | 02 | 月 | 09 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 02 | 月 | 05 | 日 |
2016 | 年 | 02 | 月 | 09 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 02 | 月 | 09 | 日 |
2016 | 年 | 12 | 月 | 27 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000024174
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000024174
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |