UMIN試験ID | UMIN000020171 |
---|---|
受付番号 | R000023304 |
科学的試験名 | 勤労者の生活習慣病予防・改善のための教育的アプローチと環境的アプローチによる効果の検証 |
一般公開日(本登録希望日) | 2015/12/11 |
最終更新日 | 2015/12/17 14:01:07 |
日本語
勤労者の生活習慣病予防・改善のための教育的アプローチと環境的アプローチによる効果の検証
英語
Short-term intake of a Japanese-style healthy lunch menu contributes to prevention and/or improvement in metabolic syndrome among middle-aged men: a non-randomized controlled trial
日本語
ヘルシーランチとメタボリックシンドローム
英語
Healthy lunch and metabolic syndrome
日本語
勤労者の生活習慣病予防・改善のための教育的アプローチと環境的アプローチによる効果の検証
英語
Short-term intake of a Japanese-style healthy lunch menu contributes to prevention and/or improvement in metabolic syndrome among middle-aged men: a non-randomized controlled trial
日本語
ヘルシーランチとメタボリックシンドローム
英語
Healthy lunch and metabolic syndrome
日本/Japan |
日本語
成人
英語
Adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
実年期男性におけるメタボリックシンドローム予防・改善のためのヘルシーランチ摂取の影響
英語
Healthy lunch consumed at a workplace cafeteria aimed to prevent and/or improve metabolic syndrome among middle-aged men.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
介入3カ月後の血圧と血液(血糖,ヘモグロビンA1c,中性脂肪,遊離脂肪酸,総コレステロール,HDLコレステロール,LDL-コレステロール,活性型グレリン、不活性型グレリン、レプチン) の変化
英語
Change of blood pressure and blood (glucose, hemoglobin A1c, triacylglycerol, free fatty acid, T-Chol, HDL-Chol, LDL-Chol, active-ghrelin, desacyl-grelin, Leptin) after 3 months
日本語
介入3カ月後の身体(身長,体重,体脂肪率,BMI,腹囲)、食事量の変化
英語
Change of anthropometry (height, weight, body fat percentage, BMI, waist circumference) and food intake after 3 months
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food | 行動・習慣/Behavior,custom |
日本語
ヘルシーランチの3か月間介入
英語
Healthy lunch (3 months)
日本語
コントロール
英語
Control
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
30 | 歳/years-old | 以上/<= |
59 | 歳/years-old | 以下/>= |
男/Male
日本語
研究説明をし、同意文書が得られた一般成人男性
英語
Obtained written informed consent from the men before the participation
日本語
研究自体が日常生活に負担であると感じた者
英語
Those who felt this study was inconvenient to everyday life.
60
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 桑野稔子 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Toshiko Kuwano |
日本語
静岡県立大学
英語
University of Shizuoka
日本語
食品栄養科学部
英語
School of Food and Nutritional Sciences
日本語
静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-Ward, Shizuoka-City 422-8526, Japan
0542645513
kuwano@u-shizuoka-ken.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 桑野稔子 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Toshiko Kuwano |
日本語
静岡県立大学
英語
University of Shizuoka
日本語
食品栄養科学部
英語
School of Food and Nutritional Sciences
日本語
静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-Ward, Shizuoka-City 422-8526, Japan
0542645513
kuwano@u-shizuoka-ken.ac.jp
日本語
その他
英語
University of Shizuoka
日本語
静岡県立大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
University of Shizuoka
日本語
静岡県立大学
日本語
地方自治体/Local Government
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2015 | 年 | 12 | 月 | 11 | 日 |
最終結果が公表されている/Published
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2008 | 年 | 07 | 月 | 31 | 日 |
2008 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2015 | 年 | 12 | 月 | 11 | 日 |
2015 | 年 | 12 | 月 | 17 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000023304
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000023304
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |