UMIN試験ID | UMIN000019494 |
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受付番号 | R000022544 |
科学的試験名 | 植物抽出物含有飲料のエネルギー代謝に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2015/10/26 |
最終更新日 | 2020/02/18 18:28:29 |
日本語
植物抽出物含有飲料のエネルギー代謝に及ぼす影響
英語
Effect of a plant derived beverage on energy metabolism
日本語
植物抽出物含有飲料のエネルギー代謝に及ぼす影響
英語
Effect of a plant derived beverage on energy metabolism
日本語
植物抽出物含有飲料のエネルギー代謝に及ぼす影響
英語
Effect of a plant derived beverage on energy metabolism
日本語
植物抽出物含有飲料のエネルギー代謝に及ぼす影響
英語
Effect of a plant derived beverage on energy metabolism
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
植物抽出物含有飲料のエネルギー代謝に及ぼす影響の検証
英語
To investigate the effect of a plant derived beverage on energy metabolism
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
摂取前と摂取4週後におけるエネルギー消費量(脂質、糖質)
英語
Medical examination regarding energy expenditure including lipid and carbohydrate prior to intervention and at 4 weeks consumption
日本語
血液成分分析、尿成分分析
英語
Analysis of blood and urine
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
対照飲料(製品コード:P0001)を4週摂取→ウォッシュアウト4週→被験飲料(製品コード:A0001)を4週摂取
英語
Control beverage (product code: P0001) 4 weeks consumption > wash out 4 weeks > test beverage (product code: A0001) 4 weeks consumption
日本語
被験飲料(製品コード:A0001)を4週摂取→ウォッシュアウト4週→対照飲料(製品コード:P0001)を4週摂取
英語
Test beverage (product code: A0001) 4 weeks consumption > wash out 4 weeks > control beverage (product code: P0001) 4 weeks consumption
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
30 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
(1)試験開始前に試験の趣旨、必要事項の遵守、試験参加におけるリスクおよび試験監督医師が事前に健康状態を確認することを理解した上で参加に同意し、同意書に自身で記名捺印(もしくは署名)および日付を記入可能な者。
(2)花王株式会社すみだ事業場勤務の男性正社員。
(3)年齢が30歳以上60歳未満の者。
(4)BMI値が23kg/㎡以上30kg/㎡未満の者。
英語
(1)Subjects who have given written informed consent prior to start of study.
(2)Male workers at Kao Corporation.
(3)Age>=30 and <60 years
(4)BMI>=23 and <30
日本語
(1)被験者募集時に服薬中の者。
(2)心疾患既往者。
(3)脳血管疾患の既往または兆候のある者。
(4)肝疾患、腎疾患、心疾患、心血管疾患、呼吸器疾患、内分泌障害、代謝障害、臓器障害、通風、リウマチ、自己免疫疾患、アレルギー疾患、精神疾患、癌、感染症等に罹患している者。
(5)本試験開始1ヶ月以内に200mL、または3ヶ月以内に400mLを超える採血(献血等)をした者。
(6)直近の定期健康診断で高度の貧血が認められた者(血色素量7g/dL以下)。
(7)食物アレルギーを有する者。
(8)試験飲料に過敏な者。
(9)試験参加期間中に他の臨床試験に参加する者。
(10)その他、試験監督医師および試験実施担当者が不適当と判断した者。
英語
(1)Subjects who take a medicine.
(2)Subjects who have a history of heart disease.
(3)Subjects who have a history or signs of a cerebrovascular disease.
(4)Subjects having a liver, kidney, or heart disease, cardiovascular disease, respiratory disorder, endocrine disorder, metabolic disorder, organ disorder, gout, rheumatism, autoimmune disease, allergy disease, mental disorder, cancer, infection disease, or other diseases.
(5)Subjects who have donated over 200 mL of blood within the last one month prior to the current study or over 400 mL of blood within the last three months prior to the current study.
(6)Subjects who have severe anemia (Hb <=7g/dL).
(7)Subjects who have allergic reaction to food.
(8)Subjects who have sensitivity to control or test beverage.
(9)Subjects who are planned to participate in other clinical study during current study.
(10)Subjects who are judged to be inappropriate for the study by the medical doctor or investigator for other reason.
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日本語
名 | 紀子 |
ミドルネーム | |
姓 | 大崎 |
英語
名 | Noriko |
ミドルネーム | |
姓 | Osaki |
日本語
花王株式会社
英語
Kao Corporation
日本語
ヘルスケア食品研究所
英語
Health Care Food Research Laboratories
131-8501
日本語
東京都墨田区文花2-1-3
英語
2-1-3, Bunka, Sumida-ku, Tokyo, 131-8501, Japan
03-5630-7224
osaki.noriko@kao.co.jp
日本語
名 | 俊 |
ミドルネーム | |
姓 | 堅田 |
英語
名 | Shun |
ミドルネーム | |
姓 | Katada |
日本語
花王株式会社
英語
Kao Corporation
日本語
ヘルスケア食品研究所
英語
Health Care Food Research Laboratories
131-8501
日本語
東京都墨田区文花2-1-3
英語
2-1-3, Bunka, Sumida-ku, Tokyo, 131-8501, Japan
03-5630-7266
katada.shun@kao.co.jp
日本語
その他
英語
Kao Corporation
日本語
花王株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
自己調達
英語
Kao Corporation
日本語
花王株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
花王株式会社ヒト試験倫理委員会
英語
Human Research Ethics Committee, Kao Corporation
日本語
東京都墨田区文花2-1-3
英語
2-1-3, Bunka, Sumida-ku, Tokyo, 131-8501, Japan
03-5630-9220
morisaki.naoko@kao.com
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
花王株式会社ヘルスケア食品研究所(東京都)
2015 | 年 | 10 | 月 | 26 | 日 |
Unpublished due to the protocol including the intellectual property rights
最終結果が公表されている/Published
https://www.mdpi.com/2072-6643/10/4/525/htm
15
日本語
主評価項目に群間有意差
英語
Significant difference in the primary outcome between the groups
2020 | 年 | 02 | 月 | 18 | 日 |
日本語
英語
日本語
健常男性
英語
healthy male subjects
日本語
15名完遂、15名解析
英語
Fifteen subjects completed the trial and were analyzed.
日本語
試験飲料摂取に関係する有害事象無し
英語
None associated with the test beverage consumption
日本語
摂取前と摂取4週後におけるエネルギー消費量(脂質、糖質)
英語
Medical examination regarding energy expenditure including lipid and carbohydrate prior to intervention and at 4 weeks consumption
日本語
英語
日本語
英語
主たる結果の公表済み/Main results already published
2015 | 年 | 10 | 月 | 27 | 日 |
2015 | 年 | 10 | 月 | 27 | 日 |
2015 | 年 | 10 | 月 | 29 | 日 |
2016 | 年 | 12 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2015 | 年 | 10 | 月 | 26 | 日 |
2020 | 年 | 02 | 月 | 18 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000022544
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000022544
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |