UMIN試験ID | UMIN000018522 |
---|---|
受付番号 | R000021438 |
科学的試験名 | 高たんぱく質食摂取が食後のエネルギー産生量および基質利用に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2015/09/01 |
最終更新日 | 2016/08/01 10:11:42 |
日本語
高たんぱく質食摂取が食後のエネルギー産生量および基質利用に及ぼす影響
英語
Effect of high protein intakes on post-absorptive energy metabolism
日本語
高たんぱく質食摂取が食後のエネルギー産生量および基質利用に及ぼす影響
英語
Effect of high protein intakes on post-absorptive energy metabolism
日本語
高たんぱく質食摂取が食後のエネルギー産生量および基質利用に及ぼす影響
英語
Effect of high protein intakes on post-absorptive energy metabolism
日本語
高たんぱく質食摂取が食後のエネルギー産生量および基質利用に及ぼす影響
英語
Effect of high protein intakes on post-absorptive energy metabolism
日本/Japan |
日本語
健常 成人
英語
Adult
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
たんぱく質食の食後のエネルギー産熱作用に及ぼす影響を明らかにする
英語
The aim of this study was to explore the relationship between protein intakes and postabsorptive energy thermogenesis
生物学的・臨床的同等性/Bio-equivalence
日本語
英語
日本語
食事誘導性産熱作用(食後のエネルギー消費量)は試験朝食提供後4時間にわたって呼気ガス中の酸素濃度と二酸化炭素濃度を用いて評価する
英語
Diet induced thermogenesis (postabsorptive energy expenditure) is estimated using oxygen and carbon dioxide concentration in the expiration gas for 4 hours after the test breakfast was offered.
日本語
血糖値、食欲、自律神経活動、尿中窒素量
英語
Blood glucose, appetite, autonomic nervous activity, uric nitrogen
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープンだが測定者がブラインド化されている/Open -but assessor(s) are blinded
用量対照/Dose comparison
2
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food |
日本語
食事は実験日の朝食のみ、1回提供介入する。高タンパク質含有朝食摂取→3日間のウオッシュアウト→低タンパク質含有朝食摂取
低タンパク質食は10%エネルギー比率量、
高タンパク質食は30%エネルギー比率量とする
英語
On an experimental day, high protein breakfast (30% energy ratio) was offered.
At least 3 days wash out.
On the second experimental day, low protein breakfast(10% energy ratio) was offered.
日本語
食事は実験日の朝食のみ、1回提供介入する。
低タンパク質含有朝食摂取→3日間のウオッシュアウト→高タンパク質含有朝食摂取
低タンパク質食は10%エネルギー比率量、
高タンパク質食は30%エネルギー比率量とする
英語
On an experimental day, low protein breakfast (10% energy ratio) was offered.
At least 3days wash out.
On the second experimental day, high protein breakfast (30% energy ratio) was offered.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
25 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
血液性状、主訴、医師による問診の結果、健康と判断された男性
英語
Healthy men assessed by perceived, clinical and biochemical parameters.
日本語
1) 投・服薬や治療中の者
2) 「痩せ」や「肥満」である者
3) 日常的に運動習慣のある者
英語
1) The person under medication and medical treatment
2) The person who are defined as lean or obese
3) The person who habitually perform intense physical activities
30
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 川野 因 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yukari KAWANO |
日本語
東京農業大学
英語
Tokyo University of Agriculture
日本語
栄養科学科
英語
Department of Nutritional Sciences
日本語
東京都世田谷区桜丘1-1-1
英語
Sakuraoka1-1-1, Setagaya, Tokyo
03-5477-2453
y1kawano@nodai.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 川野 因 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yukari KAWANO |
日本語
東京農業大学
英語
Tokyo University of Agriculture
日本語
栄養科学科
英語
Department of Nutritional Sciences
日本語
東京都世田谷区桜丘1-1-1
英語
Sakuraoka1-1-1, Setagaya, Tokyo
03-5477-2453
y1kawano@nodai.ac.jp
日本語
その他
英語
Tokyo University of Agriculture
日本語
東京農業大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Tokyo University of Agriculture
日本語
東京農業大学
日本語
その他/Other
日本語
日本
英語
Japan
日本語
いいえ
英語
None
日本語
いいえ
英語
None
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
東京農業大学栄養科学科(東京都)
Department of Nutritional Sciences, Tokyo University of Agriculture
2015 | 年 | 09 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2015 | 年 | 07 | 月 | 20 | 日 |
2015 | 年 | 08 | 月 | 20 | 日 |
2016 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
2017 | 年 | 02 | 月 | 01 | 日 |
日本語
英語
2015 | 年 | 08 | 月 | 02 | 日 |
2016 | 年 | 08 | 月 | 01 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000021438
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000021438
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |